Podignuta zastava Trke na prstenac

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Svečanim podizanjem zastave na barbanskoj Placi večeras je počelo 42. obnovljeno izdanje Trke na prstenac koje će trajati puna tri dana. Predsjednik društva Trka na prstenac i općinski načelnik Dalibor Paus tom je prilikom nabrojao 16 konjanika koji su se kvalificirali za 22. trku na viticu koja se održava u subotu te središnju nedjeljnu Trku na prstenac, obje sa startom u 17 sati.

Natjecat će se Maksimilijan Rojnić, Goran Špada, Toni Uravić, Stefano Osip, Silvio Učkar, Sanjin Pliško, Nandi Radola, Stefano Benazić, Aleksa Vale, Luka Kancelar, Toni Vlačić, Kristijan Kancelar, Gvido Babić, Andrej Kancelar, a pridružit će im se lanjski slavodobitnik Bruno Kožljan te vođa konjanika Milio Grabrović.

Događanja vezana uz manifestaciju počela su i ranije, malonogometnim turnirom. Nakon podizanja zastave otvorena je izložba "Konj kao izazov i likovna inspiracija" iz fundusa likovne galerije Milotić. Nakon kazališne predstave "Mistero Buffo" održan je i tradicionalni turnir u briškuli i trešeti, a u zabavnom je programu nastupio Lighthouse band.

Sutra u 10 sati održat će se 5. robotrka na prstenac u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola, turnir u pljočkanju na rasporedu je u 11, a nakon Trke na viticu u 18 sati na rasporedu je prvo izdanje atletske utrke Prstenac na stazi dugoj 5,7 kilometara. (M. V. I.)Podijeli: Facebook Twiter