Podignuta zastava Trke na prstenac


Podizanjem zastave "Trka na prstenac" u petak navečer je u Barbanu svečano označen početak 37. izdanja istoimene manifestacije, koja će trajati do nedjelje.

Zatavu su podigli sudionici koji su se kvalificirali na 18. trku za viticu i 37. trku na prstenac. Predsjednik društva Trka na prstenac Mladen Kancelar konjanicima je zaželio što bolje rezultate.

Načelnik Barbana Denis Kontošić rekao je da je uz postavljene visoke standarde Trka na prstenac doživjela preporod o čemu govore i lanjski odlični rezultati koje su postigli konjanici te je natjecateljima zaželio što više pogodaka u sridu.

U povodu početka Trke na prstenac prezentirano je pet skulptura prve kiparske kolonije u drvu "Cok", a otvorene su i izložbe keramičkih skulptura konja autora Petra Križnara i izložba slika Andrije Jakelića "Kamenu u spomen". Uslijedio je turnir u briškuli i trešeti, a večer je završena zabavom na Placi uz trio Fenix iz Labina.  

Na nedjeljnoj će Trci na prstenac, podsjetimo, nastupiti 16 konjanika: vođa Milio Grabrović, zatim prošlogodišnji slavodobitnik Goran Špada, Silvio Učkar, Mario Učkar, Kristijan Kancelar, Andrej Kancelar, Luka Kancelar, Gordan Galant, Petar Benčić, Toni Uravić, Bruno Kožljan, Aleksa Vale, Samuel Štoković, Maksimilijan Rojnić te debitanti Antonio Vale i Sanjin Pliško. Rezerva je Paulo Galant. (P. LUKEŽ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter