Podignuta optužnica zbog požara u Pazinki

Katastrofične slike nakon požara u Pazinki
Katastrofične slike nakon požara u Pazinki

Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, odnosno izazivanja požara u skladišnom prostoru bivše Pazinke u Pazinu 17. rujna prošle godine, uslijed čega je nastala materijalna šteta od 12,4 milijuna kuna.

Po neslužbenim informacijama, optužnica je podignuta protiv Josipa Orbanića (58) i Mladena Šurana (57) iz Tinjana te trgovačkog društva Metis iz Kukuljanova.

Oni se terete da su protivno odredbama Pravilnika o mjerama zaštite od požara prilikom izvođenja radova zavarivanja, rezanja, lemljenja te ostalih radnji propustili poduzeti sve potrebno u cilju zaštite tijekom rezanja autogenim rezačem. Požar je izbio upravo tijekom rezanja tim rezačem.

Podsjetimo, do požara je došlo u jutarnjim satima u prostoru skladišta gdje su se obavljali radovi, a u kojem se nalazilo gotovo stotinjak tona PVC materijala i kocki za potpalu vatre. U gotovo cjelodnevnom gašenju vatrene stihije sudjelovao je veći broj vatrogasaca iz cijele sjeverne Istre, a Pazin je danima bio obavijen crnim dimom. (M. SARDELIN, snimio A. DAGOSTIN/arhiva)


Podijeli: Facebook Twiter