Podignuta optužnica protiv narkobosa Keljmendija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Specijalno tužiteljstvo na Kosovu podignulo je u petak optužnicu za ubojstvo i trgovinu drogom protiv Nasera Keljmendija, balkanskog narkobosa koji je dvije godine na američkom popisu glavnih svjetskih trgovaca drogom.

- Keljmendi (57) je optužen po nekoliko točaka, među kojima za organiziran kriminal, ubojstvo u mafijaškim krugovima u Bosni i Hercegovini te za krijumčarenje stotina kilograma heroina, izjavila je novinarima Liridona Kozmaqi-Hajdaraj, glasnogovornica državnog odvjetništva.

Državljanin BiH, Keljmendi je uhićen u svibnju 2013. u okolici Prištine na zahtjev bosanskohercegovačkih vlasti. Policija ga smatra mozgom organiziranog kriminala u BiH i u regiji.

Naser Keljmendi uspio je pobjeći 2012. kada je policija BiH pokrenula veliku operaciju protiv najveće kriminalne organizacije u BiH koja se bavila trgovinom drogom i bila upletena u ubojstva koja su dosezala do struktura vlasti.

U BiH je Keljmendi optužen za prodaju i raspačavanje narkotika u Južnoj Americi, Turskoj, Srbiji, Hrvatskoj i zapadnoj Europi. BiH i Kosovo nemaju potpisan sporazum o izručenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter