Podignuta optužnica protiv Mamića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do tri godine zatvora prijete Zdravku Mamiću izvršnom predsjedniku Dinama protiv kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo optužnicu zbog poticanja na nasilje i mržnju.

Mamić je optužnicu zaradio zbog izjava na račun ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića što ih je iznio 15. ožujka ove godine tijekom gostovanja u radijskoj emisiji "Pozitivni petak" radio postaje Soundset Plavi. Osvrčući se na Jovanovića Mamić je javno poticao na mržnju usmjerenu prema ministru, istodobno iskazujući i izrazitu netrpeljivost, te potičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti, navodi se u optužnici.

"On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmjeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac", riječi su zbog kojih bi se Mamić, ukoliko optužnica postane pravomoćna, trebao naći na optuženičkoj klupi.

Mamić je, zbog ovog ispada prenoćio u policiji, te već zaradio i osudu javnosti. (A. RAIĆ KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter