Podignuta optužnica protiv Chiare Pašić i maloljetnice zbog ubojstva 3-godišnjaka

Nizozemski orkestar u katedrali
Nizozemski orkestar u katedrali

Nakon dovršene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Puli je pred Županijskim sudom u Puli podiglo optužnicu protiv 32-godišnje Chiare Pašić iz Pule zbog teškog ubojstva svog trogodišnjeg sina Denisa Pašića, i podnijelo prijedlog za primjenu maloljetničke sankcije prema 14-godišnjakinji koja je s Chiarom počinila teško ubojstvo. Ukoliko bude proglašena krivom Chiara Pašić mogla bi biti osuđena na maksimalnih 40 godina zatvora. Mlađoj maloljetnici ni ne može biti određena zatvorska kazna već joj se može samo odrediti odgojna mjera s posebnom obvezom u nekoj od odgojnih ustanova.

Zajedno ga ugušile i bacile u more

Chiaru Pašić i maloljetnicu odvjetništvo tereti da su 23. svibnja 2017., zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli, ugušile trogodišnje dijete, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more.

Sudu je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Istovremeno je državno odvjetništvo obustavilo istragu protiv Adema Burima iz Vinkurana (29) zbog kaznenog djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela jer nakon provedene istrage nije bilo osnovane sumnje da bi on to kaznenog djelo počinio, a niti da bi počinio neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnost, izvijestilo je u svom priopćenju Županijsko državno odvjetništvo u Puli. 

Epilog je to dvomjesečne istrage stravičnog događaja koji je u svibnju duboko potresao javnost. Ubojstvo je otkriveno nakon što je majka Denisa Pašića policiji tijekom noći prijavila nestanak dječaka iz parka u blizini stana u Akvilejskom prilazu u kojem su živjeli. Iako su sumnjali u verziju koju im je Chiara Pašić ispričala, policijski službenici pokrenuli su intenzivnu potragu za trogodišnjakom. Dječaku cijelu noć nije bilo traga, a onda ih je Chiara Pašić u jutarnjim satima, valjda ipak slomljena pritiskom, odvela na Vallelungu, nedaleko od lučice Mandrač, i pokazala im tijelo malenog Denisa. Dječak je ležao u plićini mora, s vidljivim tragovima gušenja na vratu, što nije promaklo patologu pulske Opće bolnice, a ujedno i sudskom vještaku dr. Iliji Kučinaru koji je pozvan da pregleda tijelo. Policija je istoga dana započela kriminalistički istraživati više osoba. U satima i danima što su uslijedili razotkrivaju se stravični detalji. Za ubojstvo malenog Denisa osumnjičena je njegova majka Chiara. A ubrzo potom, kao da već sama činjenica da je majka digla ruku na svoje dijete nije dovoljno grozna, doznaje se da je u ubojstvu djeteta sudjelovala Chiarina maloljetna prijateljica, štićenica pulskog Doma za odgoj djece i mladeži. (M. KOŠTA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter