Podignite palac gore za palčiće!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub roditelja nedonoščadi u Hrvatskoj već osam godina u više od dvadeset gradova diljem zemlje obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, a drugu godinu za redom i Buzet svijetli ljubičasto za palčiće.

- Iako mi nismo podružnica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići", prošle smo godine došle na ideju da se družimo u Buzetu jer su nam Pula i Rijeka dosta daleko, a palčića ima mnogo i eto, lani smo uspješno obilježile ovaj datum s dvadesetak palčića, a ove godine ih očekujemo pedesetak iz cijele Istre, pa čak i iz riječkog područja, najavile su organizatorice, dvije mame palčića, Sabina Forca Kert iz Buzeta i Morena Gulja Merlak iz Huma. Pozvale su sve zainteresirane da im se u petak pridruže, uz poruku "Obucite nešto ljubičasto i podignite palac gore za palčiće, palac gore za život!" 

50 ljubičastih balona 

U petak u 16.30 sati okupljanje je ispred Narodnog doma i fotografiranje s ljubičastim starim gradom u pozadini. U 17 sati u Narodnom domu počinje predstava "Hrvatska bajkovnica" koju je poklonio Teatar Naranča. Organizatorice pozivaju u Narodni dom sve one koji žele doći na predstavu s djecom, ali i one bez djece jer ovaj dio druženja ima humanitarni karakter. Naime, u holu će se postaviti stol s donacijama lokalnih OPG-ova, obrta i tvrtki te proizvodi s logom "Palčić gore", a koje će se moći uzeti uz simboličnu donaciju. Akcija je humanitarnog karaktera jer je sav prihod namijenjen Odjelu neonatologije i intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka. Za sada su u izradi kompleti plahtica i navlaka te dekice za inkubatore i krevetiće tog odjela, a u planu je i neki manji uređaj.

Oko 18 sati s kružnog toka kod Narodnog doma pustit će se u nebo 50 ljubičastih balona za sve palčiće, a oko 18.20 sati nastavlja se druženje palčića, njihovih obitelji i prijatelja u hotelu Fontana uz malu zakusku. 

Pomoć putem simbolične donacije 

- Pridružiti se mogu svi roditelji palčića i njihovi palčići, neka nam se jave i dođu u Buzet. Pomoći može svatko tko će taj dan doći u Narodni dom te odabrati neki od ponuđenih proizvoda uz simboličnu donaciju. Pomoći u humanitarnoj akciji također mogu i svi poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi i slično donacijom svojih proizvoda ili uplatom sredstava izravno na račun Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" s naznakom "Za riječko rodilište". Zahvalne smo svima koji su pomogli oko organizacije ovog događaja, sponzora ima zaista jako puno, među njima su Grad Buzeta, Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Srednja škola Buzet, Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", Dječji vrtić "Grdelin", Dom za starije, hotel Fontana, ugostitelji, OPG-ovi, firme i obrti. Svi koji se uključe u našu akciju postat će dio lijepe priče za sve buduće palčiće koji će na svijet dolaziti u riječkom rodilištu, poručile su Sabina Forca Kert i Morena Gulja Merlak. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter