Podgorniku prva etapa u Maroku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi nastup biciklista Loborike na africkom tlu završio je pobjedom. Slovenac Dean Podgornik, clan istarskog kluba, slavio je u petak u prvoj etapi desetodnevne utrke Kroz Maroko koja završava 4. travnja.

Tijekom deset dana uzduž te africke države biciklisti ce u devet etapa i dvije poluetape odvoziti 1.600 kilometara do konacnog cilja u Casablanci na Uskrsnu nedjelju. Na utrci nastupaju "continental" momcadi iz Europe i Južne Afrike i nekoliko državnih selekcija.

Prva etapa odvela je bicikliste od starta u Rabatu do cilja u Laracheu nakon 170 kilometara ravnicarskih cesta koje je podgrijavala temperatura od 30 Celzijevih stupnjeva. Razlika u temperaturi nije negativno utjecala na Loboricane jer je do 40 kilometara prije cilja bila u bijegu skupina od trojice vozaca medu kojima je bio i Radoslav Rogina.

Kada su oni uhvaceni, pobjegla je skupina od cetiri vozaca u kojoj su osim Podgornika bili po jedan Rus, Ukrajinac i Južnoafrikanac, medutim, potonji pet kilometara prije cilja nije više uspio izdržati ritam ostale trojice. Medu njima se dakle tražio pobjednik etape, a to je bio Podgornik. Velika skupina u kojoj su bili svi ostali vozaci Loborike za Podgornikom je zaostala tri minute.

U subotu su na rasporedu dvije poluetape. Prva se vozi od Tangera do Tetouana duljine 80 kilometra, druga od Tetouana do Chaouena duljine 70 kilometara.


Podijeli: Facebook Twiter