Podgorica: Eksplozivna naprava pod prozorom Vijesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati muškarac postavio je u četvrtak navečer eksplozivnu napravu ispod prozora ureda glavnog urednika nezavisnog crnogorskog dnevnika Vijesti Mihaila Jovovića, koji se u trenutku eksplozije nalazio u uredu, ali u napadu nije ozlijeđen.

U redakciji Vijesti tada je bilo petnaestak ljudi, ali nitko nije stradao. Od jake detonacije demolirane su podrumske prostorije i razbijena stakla na prozorima nekoliko ureda.

Na portalu Vijesti objavljeno je da je nepoznati muškarac postavio bombu i da je snimljen nadzornom kamerom. Policija je pokrenula opsežnu potragu za počiniteljem koji je pobjegao opel corsom.

Napad eksplozivom nastavak je serije napada na taj medij. Redakcija je kamenovana 8. studenoga kada su tri nepoznata muškarca prišla glavnom ulazu redakcije i prozor prvo razbili velikim kamenom, a potom i jednim manjim.

Vijesti su napadnute i tijekom Parade ponosa u listopadu kada je dvaput kamenovana redakcija i razbijeno nekoliko prozora. Uz to, nekoliko novinara lista fizički je napadnuto proteklih nekoliko mjeseci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter