Pod rucnom po igralištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Travnjak nogometnog igrališta u Munticu uništen je u noci s utorka na srijedu kada su zasad nepoznati pocinitelji automobilom ušli na travnjak te se duž cijelog igrališta divljacki okretali pod rucnom, ostavljajuci iza sebe duboke brazde i izrovan teren. Šteta koja je pritom nastala procjenjuje se na 50 tisuca kuna.

Prema tragovima automobilskih guma, "pakleni vozaci" su prvo ušli na pomocno igralište te su nakon nekoliko krugova i šlajfanja po blatu presjekli žicu prema glavnom igralištu te ondje napravili još nekoliko krugova, uništavajuci teren i travu.

- Ogorceni smo na ovaj vandalski cin. Pretpostavljam da se radi o necijoj obijesti ili pak mladenackom ispucavanju energije na krivi nacin, rekao nam je Patrik Goldin, dopredsjednik Nogometnog kluba Muntic, ciji su tereni uništeni. Sada se mora drenirati teren, dosjemeniti travnjak i popraviti žice. No, Goldin kaže da ce se treninzi kluba održavati i dalje. Najviše ih žalosti cinjenica što onaj tko je pocinio takvu štetu ne cijeni ogroman trud koji klub svakodnevno ulaže.

Slucaj je prijavljen policiji, koja nastoji pronaci pocinitelje. NK Munic predlaže kazneni progon zbog kaznenog djela oštecenja i uništenja tude stvari.


Podijeli: Facebook Twiter