Pod povećalom potpisi inicijative U ime obitelji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je danas zadužila Ministarstvo uprave i Državni zavod za statistiku da provjere broj i vjerodostojnost potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje referenduma građanske inicijative U ime obitelji.

Provjera i vjerodostojnost potpisa birača provest će se na slučajnom uzorku, koji će utvrditi Državni zavod za statistiku, rekao je ministar uprave Arsen Bauk na današnjoj sjednici Vlade, zadnjoj pred godišnje odmore ministara.

Vlada će provjeru broja i potpisa birača za raspisivanje referenduma, kojim građanska inicijativa U ime obitelji traži da se Ustavom brak definira kao zajednica muškarca i žene, provesti na temelju zahtjeva Sabora.

Saboru je upućen prijedlog zakona o prikupljanju, obradi, povezivanju, korištenju i razmjeni podataka o primicima i javnim davanjima po osiguranicima, a koji bi omogućio da se ti podaci umjesto putem sadašnjih šest obrazaca prikupljaju putem jedinstvenog obrasca (JOPPD).

To će državi i poslodavcima racionalizirati troškove, a građanima omogućiti da vide jesu li im plaćeni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno, kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter