Pod lupom Pula Non Stop, Valmarin, procelnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"PU istarska, temeljem zahtjeva pulskog Opcinskog državnog odvjetništva, provodi kriminalisticko istraživanje u cilju provjere više navoda, a izmedu ostalog i predstavke sindikata, kojima se ukazuje na moguce nezakonitosti u radu službenika Grada Pule vezano za projekt u kulturi Pula Non Stop, odlagalište otpada Valmarin te imenovanje procelnika upravnih odjela Grada Pule", priopcila je u srijedu glasnogovornica policije Nataša Rogic Jukopila, nakon jucerašnjih vijesti da su krim-policajci zatražili dokumente o poslovnom odnosu Grada Pule i tvrtke Manjgura iz Zagreba.

Ona dodaje da ce, po okoncanju tih postupanja, o rezultatima kriminalistickog istraživanja biti izvješteno nadležno državno odvjetništvo.

Voditelj Ureda pulskog gradonacelnika Bernard Zenzerovic novinarima je pak kazao da je rijec o rutinskom postupku provjere na temelju prijave koju je Državnom odvjetništvu uputio predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic krajem prošle godine, tijekom štrajka nekih gradskih komunalnih poduzeca.

Bulic je u prijavi Opcinskom državnom odvjetništvu u Puli zatražio da se preispita zakonitost rada pulske gradske uprave, odnosno gradskih odjela, ciji procelnici, kako je naveo, nisu postavljeni sukladno zakonskim odredbama na temelju javnog natjecaja.

"Želimo da nadležni obave svoj posao što brže i da se ovo privede kraju. Uostalom, nadležne institucije rade što moraju a ja sam uvjeren u ispravnost svih naših odluka", kazao je danas pulski gradonacelnik Boris Miletic izrazivši uvjerenje u pozitivan ishod te da ce svi navodi po prijavi biti odbaceni.


Podijeli: Facebook Twiter