Pod istragom petoro prevaranata

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Zbog sumnje da je pet osoba u dobi od 24, 25, 22, 19 i 47 godina počinili više kaznenih djela, pulska policija ih je kriminalistički istražila te protiv njih slijedi podnošenje kaznenih prijava putem nadležnog državnog odvjetništva u redovnom postupku.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak počinio četiri kaznena djela zlouporabe osobne isprave, četiri kaznena djela prijevare, dva kaznena djela krivotvorenja isprava i jedno kazneno djelo računalne prijevare, a da je 25-godišnjakinja počinila dva kaznena djela krivotvorenja isprava, dok je 22-godišnjak počinio dva kaznena djela računalne prijevare i jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Kod 19-godišnjakinje je utvrđeno da je počinila kaznena djela računalne prijevare i krivotvorenja isprava, a da je 47-godišnjakinja počinila dva kaznena djela računalne prijevare. Policija ih sumnjiči da su 11. ožujka, s bankovnom karticom koju su pronašli, u trgovinama u Vodnjanu plaćali različite proizvode, čime su oštetili 27-godišnjaka za više stotina kuna, kao i da su krajem prosinca prošle godine, na ime 21-godišnjakinje i bez njenog znanja, sklopili pretplatničke ugovore s teleoperaterima, čime su prevarili teleoperatere i djevojku za više stotina kuna. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter