Pod istragom i Mirko Cetinski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I Mirko Cetinski našao se na tapetu istražitelja u posljednjem kriminalistickom istraživanju oko afere Koncar-Cetinski.

Osim njega i njegove supruge Vinke pod istragom za dodatnih 2,9 milijuna kuna, za koliko je podebljana afera teška vec više od 60 milijuna kuna, ponovno su se našli Boris Sorgo (50) i Željan Hrvatin (42).

Naime, kako je u ponedjeljak izvijestio Valter Opašic iz PU istarske, policijski službenici u dogovoru s pulskim Županijskim državnim odvjetništvom nastavili su kriminalisticko istraživanje u predmetu malverzacija prilikom kupoprodaje nekretnina na štetu trgovackog društva iz Pule, odnosno tvrtke Kermas ulaganja u vlasništvu poduzetnika Danka Koncara.

"Utvrdeno je da su 64-godišnjakinja (Vinka Cetinski, op. a.), 64-godišnjak (Mirko Cetinski, op. a.), 50-godišnjak (Boris Sorgo, op. a.) i 42-godišnjak (Željan Hrvatin, op. a.), svi iz Rovinja, temeljem usmenog dogovora i ovlaštenja direktora trgovackog društva prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u predugovorima i ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno dogovorenih, da su na racune prodavatelja isplacivali dogovorene više cijene te potom zahtijevali od prodavatelja da im razliku izmedu dogovorene i stvarno isplacene cijene predaju u gotovini, što su pak zadržavali za sebe", rekao je Opašic ne otkrivajuci identitet osoba pod istragom.

Opašic je rekao da su policijski službenici utvrdili da je 64-godišnjak, dakle Mirko Cetinski, u ukupno tri slucaja posredovanja dogovorio s prodavateljima nekretnina kupoprodaju, nakon cega je od prodavatelja primio u gotovini oko 2,5 milijuna kuna. Prema podacima iz policije u dva je navrata taj novac primio u svojoj obiteljskoj kuci.

"Takoder je utvrdeno da su 50-godišnjak (Boris Sorgo, op. a.) i 42-godišnjak (Željan Hrvatin, op. a.) u jednom slucaju posredovanja primili u gotovini od prodavatelja oko 388 tisuca kuna kao razliku izmedu dogovorene i stvarno isplacene cijene.

Zbog sumnje da su 64-godišnjak i 64-godišnjakinja pocinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, a 50-godišnjak i 42-godišnjak kaznena djela pomaganja u vezi s istim kaznenim djelom, protiv prijavljenih je podnijeto posebno izvješce Županijskom državnom odvjetništvu u Puli", zakljucio je Opašic.

Afera Koncar-Cetinski gotovo je jednom mjesecno na dnevnom redu vijesti iz crne kronike PU istarske, odnosno s konferencija za novinare. Tako je i ova posljednja samo nastavak opsežne policijske istrage koju policija provodi u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, i to na temelju prijave Danka Koncara iz listopada prošle godine.


Podijeli: Facebook Twiter