Pocneš sa svojim parama pa tražiš partnere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što smo u srijedu prenijeli, famozni projekti "Porto Mariccio" i "Dragonera" promijenili su vlasnika. Za 51 milijun eura prešli su u vlasništvo londonske tvrtke Kermas Holding biznismena Danka Koncara, što nam je u ekskluzivnom razgovoru potvrdio sam vlasnik, s kojim smo tom prigodom razgovarali ne samo o tim projektima, vec i o namjeri kupnje Uljanika i Mirne, revitalizaciji brojnih istarskih stancija te o ostalim poslovnim planovima.

Ostajete li pri projektima koji su na podrucju Dragonere i Barbarige vec zacrtani? Izgradnji hotela, turistickih naselja, golf igrališta…

- I marine, marina je važna! Ostalo sve ostaje.

Barbariga i Dragonera su dio projekta "Brijuni rivijera", a zainteresirani ste i za još jedan dio tog projekta, marinu koja bi bila smještena u pulskoj luci, na obali Mulimenta i otoku Sv. Katarina. Kako ce se "Brijuni rivijera" uklapati u Vaš dosadašnji projekt istarskih stancija?

- Bit ce to sinergija ponude. Osim na priobalju, sadržaje cemo nuditi i u unutrašnjosti Istre.

Rekli ste da je vrijednost projekata na podrucju Barbarige i Dragonere 500 milijuna eura. Planirate li investirati vlastiti kapital, novac dobiven kreditom ili tražite partnere?

- Sve dolazi u obzir! Obicno pocneš sa svojim parama, a potom refinanciraš kod nekog drugog kada on dobije volju da se prikljuci. Jer, ako ocekuješ da ti sve mora dati netko drugi, onda si loše pozicioniran, posebno sada kada nema kupaca.

U kojem roku planirate realizirati Vaše nove akvizicije?

- Prvo moramo rašcistiti prostorne planove da vidimo koje dozvole imamo, a koje ne. Za to podrucje postoje detaljni planovi uredenja, ali ne i formalne dozvole za gradnju. No, potrebno je projekt uskladiti sa zahtjevima arheologa.

Moramo sjesti s ljudima u Gradu Vodnjanu i drugima iz raznih institucija. Cuti njihova razmišljanja pa napraviti dokumentaciju za projekt koji ce biti odobren. Dimenzije tih projekata su takve da zahtijevaju ne samo suradnju, vec zajednicku realizaciju. Golf igralište ce biti prvenstveno na državnom i gradskom zemljištu koje je uzeto u koncesiju.

Hocete li zaigrati golf u Istri?

- Ja nisam golfer pa o golfu ne mogu pricati, ali imam niz prijatelja koji su igraci. Oni igraju po svijetu, cujem kako razmišljaju te kakve su im potrebe i što bi ih privuklo u Istru.

Na koga cete se oslanjati, na obitelji Cetinski i Nobilo, ili imate treceg partnera?

- Mislim da cemo zadržati postojecu strukturu. Pa cemo onda vidjeti štima li to. A ako ne bude štimalo, mijenjat cemo u hodu… Prije kupnje obavili smo analizu i shvatili da imamo ljude koji su solidno ušli u problematiku i znaju što dalje. (Razgovarao P. GREGOROVIC)

CIJELI RAZGOVOR S DANKOM KONCAROM MOŽETE PROCITATI U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter