Pocinju radovi u OŠ Veruda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U školskoj godini 2010./2011. ucenici Osnovne škole Veruda nastavu bi trebali pohadati u nadogradenoj i rekonstruiranoj školi, a za vrijeme jednogodišnjih radova, odnosno u predstojecoj školskoj godini, nastavu ce vjerojatno pohadati u prostorijama svoje škole. Optimisticna je to najava ravnateljice Dragomile Batelic s kojom smo razgovarali uoci pocetka gradevinskih radova najavljenih za srijedu, 17. lipnja. Ostvari li se zadani rok, ucenici ove škole s jednosmjenskom ce nastavom zapoceti kada i oni Osnovne škole Veli Vrh, odnosno u kolovozu 2010. godine.



- Prioritet je uredenje kuhinje i blagovaonice, odnosno dio stare zgrade koju treba rekonstruirati jer namjeravamo s pocetkom predstojece školske godine, 7. rujna, nastaviti raditi u našoj staroj školi, da ne moramo ici u školu Stoja ili Vidikovac. Imat cemo dovoljno ucionica da možemo organizirati skracenu nastavu u smjenama, ali da ipak možemo ostati ovdje. Kuhinju i blagovaonicu moramo imati zbog produženog boravka, rekla je Batelic.

U novom krilu, na oko 2.070 cetvornih metara, bit ce smješteno deset ucionica s kabinetima za ucitelje i garderobom za ucenike, uredi za strucnu službu, dva multidisciplinarna hola, svlacionice s tuševima i kotlovnica. Nova zgrada škole bit ce dignuta metar u odnosu na staru pa ce biti postavljene i dvije platforme da bi u nju bez problema mogli i ucenici s tjelesnim invaliditetom. Uz postojecu rampu na ulazu, bit ce izgradena još jedna na novom ulazu u školu.


Podijeli: Facebook Twiter