Počinju radovi u Anticovoj, naizmjenično kod pošte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu u jutarnjim satima počet će sanacija pomoćnog kanala u Anticovoj ulici, pa će semafor kojim se regulira naizmjenično prometovanje na dijelu križanja Anticove i Flaciusove ulice biti pomaknut na križanje Anticove i Leharove ulice.

Parkiranje nasuprot zgradi glavne pošte u Anticovoj ulici više neće biti moguće. Također parkiranje neće biti moguće pored zgrade Doma hrvatskih branitelja u Anticovoj ulici, javljaju iz Herculanee.

Naime, kanalizacijski kolektori na tim dionicama moraju se sanirati bez odgađanja, jer su u sklopu priprema za čišćenje kanala Pragrande video-detekcijom stanja u kanalizacijskim kolektorima utvrđeni odroni kamenja i urušavanja, a to utječe na mogućnost prihvata otpadnih voda i pridonosi plavljenju gradskog središta.

Kanal na dionici uz zgradu Pošte i u ulici Sergijevaca zbog starosti i probijanja kolektora drugim instalacijama je smanjeno protočan, a duž Anticove ulice neadekvatna su i okna za ulaz u kolektore, što onemogućava čišćenje i uklanjanje nataloženog materijala.

Sanacija pomoćnog kanala u Anticovoj ulici neophodna je za nastavak radova u dijelu III i IV sektora, jer će se na njega preusmjeriti dotok otpadne vode iz glavnog kanala Pragrande te omogućiti polaganje betonskih elemenata. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter