Počinju probe u Istri 1961, štoperica prvi filtar

Gradski stadion 'Aldo Drosina' (N. LAZAREVIĆ)
Gradski stadion 'Aldo Drosina' (N. LAZAREVIĆ)

Danas će opet zaživjeti Gradski stadion "Aldo Drosina" u Puli. Nogometaši Istre 1961 s ljetnim pripremama kreću, istina, tek za tjedan dana, ali to se odnosi samo na starosjedioce i novopridošle igrače s kojima se već potpisao ugovor.

Što se tiče onih koji tek žele postati dijelom "zeleno-žute" svlačionice, pred njima je sedam dana tijekom kojih će pokušati uvjeriti Igora Pamića da posjeduju kvalitetu potrebnu da ih primi pod svoje okrilje. Kako Paminjo posebno inzistira na jednom segmentu, a to je brzina, prvi filtar bit će brzinska testiranja koja će se danas, pod paskom kondicijskog trenera Elvisa Peršića, odraditi na pomoćnom igralištu.

- Odmorio sam se dva tjedna od treninga i spreman sam za rad te će svi dečki koji dođu na probu dobiti priliku da pokažu što znaju. Krećemo danas u 18 sati s onim što me najviše zanima, a to su testiranja brzine. Svi će odraditi dionice od 10, 20, 30 i 50 metara, a rezultati koje budu postigli umnogome će skrojiti njihovu daljnju pulsku sudbinu, rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

Pakinjo još uvijek ne zna koliko će se danas potencijalnih prinova pojaviti na "Drosini".

- Iskreno, svejedno mi je hoće li ih biti 10 ili 25. Bez obzira koliko ih bude, odradit ćemo to testiranje za najviše sat i pol, dok je s druge strane možda čak i bolje da ih bude više, jer će onda idućih dana moći odigrati i međusobnu utakmicu. Raspored rada se manje-više zna. Danas ćemo imati testiranje, sutra jedan trening, u srijedu ujutro trening i popodne utakmicu te potom u četvrtak i petak po još jedan trening. Bit će mi to sasvim dovoljno da vidim sve što me zanima i, nikad se ne zna, možda se među igračima koji će se danas okupiti pojavi neki novi Radonjić, kaže Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter