Počinju Dani jadranskih lignji

Sanda Bravar Radizlović, Goran Tatalović, Valter Bassanese, Michelle Babić, Neš Sinožić i Moreno Ivančić
Sanda Bravar Radizlović, Goran Tatalović, Valter Bassanese, Michelle Babić, Neš Sinožić i Moreno Ivančić

U nedjelju počinje drugo izdanje popularnih Dana jadranskih lignji, gourmet manifestacije koja će se do 6. siječnja održavati na sjeverozapadu Istre u organizaciji turističkih zajednica Umaga, Buja, Novigrada i Brtonigle. Po pristupačnim cijenama u jedanaest će se restorana i konoba nuditi raznovrsni specijaliteti na bazi lignji.

Najavna prezentacija je održana u četvrtak u restoranu San Benedetto u Dajli, a kušale su se kreativne delicije chefa Miloša Podunavca i njegova asistenta Marka Jovanovića, popraćene vinima mladog novigradskog vinara Morena Ivančića i maslinovim uljem Vergal Lagune Novigrad koje je prezentirao Neš Sinožić.

- Osim što predstavlja dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom božićnih blagdana, ova manifestacija motivira i naše ugostitelje da puste mašti na volju i osmisle inovativne recepte,  kazala je Michelle Babić iz TZ-a Grada Novigrada.

Goran Tatalović, voditelj restorana San Benedetto, istaknuo je da jadranske lignje pružaju neograničene mogućnosti pripreme, a pripremiti lokalnu namirnicu u razdoblju kada je ona na svom vrhuncu jamči visoku kvalitetu samog jela i vrhunski doživljaj.

Uz San Benedetto u ovom projektu sudjeluju lokali Badi iz Lovrečice, Buščina iz Marije na Krasu, Melon i Nono iz Petrovije, Mulino iz Škrila kraj Buja, Navigare i Restoran Sergio Hotela Makina iz Novigrada, Pergola, Toni i Villa Vilola iz Zambratije. Nudit će se više cjenovno različitih jelovnika, čime će biti prilagođeni svakom džepu. Svi se mogu pogledati na internetskoj stranici klastera www.coloursofistria.com. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter