Pocinje Visura aperta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni festival vizualnih i audio medija Visura aperta otvora svoja vrata danas u 21 sat izložbom "City Telling Zagreb - Momjan" autorice Elke Krasny.

U isto vrijeme u nedjelju prikazat ce se niz videodokumentacija: "Slobodne veze - Tranzit" Ivane Meštrov i Nataše Bodrožic, a potom "Public art Bucharest", "Public art Moldova" i "Public art lower Austria". U ponedjeljak, 3. kolovoza, videografijom "Dragan Abjanic" predstavit ce se Evgenija Teodisievski, a onda Zlatko Teodosievski s radom "Transitional memories: Macedonian Art in the Period of Transition".

Cetvrti dan na programu je Uwe Laysiepen - Ulay s dokumentarnim filmom "On Photography".

Festival se zatvara 5. kolovoza, takoder s pocetkom u 21 sat, izložbom multimedijalnih radionica Momiano i Bambini te dodjelom nagrada najboljim sudionicima.

Ideja ovog festivala suvremene umjetnosti za autore mlade generacije jest prikazati otvorenost granica vizualnih i audio medija paralelno s razlicitostima i suživotom na kulturno-socijalnom planu u prostoru u kojem se održava.

To se cini kroz interakciju, spajajuci projekcije i fotografije, arhitekturu, razlicite materijale i medije, izlaganjem na otvorenom i na specificnim lokacijama u samom mjestu: prozorima i unutrašnjostima kuca, ulicama, trgovima.

Kustosice festivala su Ivana Meštrov i Davorka Peric. Organizaciju desete po redu Visure aperte potpisuju Grad, Pucko otvoreno ucilište i Turisticka zajednica Buja.


Podijeli: Facebook Twiter