Počinje uređenje nogostupa na raskrižju Bečke i Negrijeve ulice

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Da je ulaganje u gradske prometnice nužno, svjesni su brojni Puljani, pogotovo oni koji se svakodnevno voze njima. No, kada se spomene to ulaganje svi odmah pomisle na ona kapitalna, poput trenutne izgradnje četverotračne obilaznice i prigodnih rotora, ili na ona koje su tek u planu. Međutim, iz Grada Pule ukazali su kako su itekako svjesni potrebe ulaganja i u postojeće prometnice te je to aktivnost koja se provodi tijekom cijele godine.

Radovi tjedan dana

Tako će, nakon što je u dijelu Negrijeve ulice uvedena nova regulacija prometa, odnosno jednosmjerno prometovanje od Ulice Grada Graza do Bečke ulice, te su obilježena parkirališna mjesta na kolniku i novi pješački prijelazi, idućeg tjedna započeti radovi na uređenju nogostupa na raskrižju Bečke i Negrijeve ulice. Pritom će se, ističu nadležni u Gradu, izvesti i rampa za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti da bi se doprinijelo mobilnosti, a samim time i kvaliteti života osoba smanjene pokretljivosti u gradu Puli. Radovi se planiraju okončati u roku od tjedan dana, a izvođač je društvo Cesta d.o.o. koji će taj posao odraditi u sklopu redovnog održavanja nerazvrstanih cesta.

U sklopu redovno održavanja tijekom cijele godine obavljaju se i određeni popravci oštećenih kolnika kako bi se doprinijelo sigurnijem prometovanju i kretanju pješaka u gradu.

- U tom smislu možemo navesti da je početkom kolovoza saniran nogostup u dijelu Preradovićeve ulice, nedaleko Ekonomskog fakulteta. Sanirano je oko 60 metara oštećenog i dotrajalog nogostupa od raskrižja s Ulicom sv. Mihovila prema Fakultetu ekonomije i turizma, što je iznimno značajno obzirom da je riječ o prometnici na kojoj je izuzetno velika frekventnost studenata, naglašavaju nadležni u Gradu. 

Sanirano i okretište autobusa

Nadalje, sredinom srpnja odrađeni su radovi na sanaciji 80 četvornih metara asfaltnog zastora i ugradnji 30 metara rubnjaka na kraju Mutvoranske ulice, a sve kako bi se spriječilo zadržavanje oborinske vode na prometnici i ispiranje zemlje sa zasađene zelene površine te kako bi se spriječio prolaz automobilima na pješačku stazu uz Cestu prekomorskih brigada.

Ovog je tjedna također sanirano oštećenje asfaltnog zastora na okretištu unutar Autobusnog kolodvora Pula.

- Dodajmo da je u tijeku i uređenje pješačke komunikacije između Tartinijeve ulice i DC Rojc. Tako je, osim velikih infrastrukturnih prometnih projekta, kao što je proširenje obilaznice i novoizgrađene prometnice Tivoli, vidljivo da Grad Pula kontinuirano ulaže u održavanje i sanaciju prometnica na području cijeloga grada, ističu nadležni u gradskoj upravi te podsjećaju da je u prethodnom periodu uređen prolaz između Faverijske i Stiglicheve ulice, uređen nogostup u dijelu Ulice Valkane, nogostup u Monvidalskoj ulici, asfaltirana prometnica u dijelu Sponzine ulice, te je ujedno riješena oborinska odvodnja, sanirano je oštećenje na kolnicima u Ulici 43. istarske divizije, Ulici Jurja Žakna, Mutilskoj ulici, Putu od Fortica, Valdebečkom putu, Ulici Rimske centurijacije, saniran je kolnik i nogostup u Anticovoj ulici, izvedeni su manji popravci opločenja na Trgu I. svibnja, u Flanatičkoj ulici, saniran je odvojak Ulice Borik, sanirana je Zahtilina ulica i ostali zahvati na drugi lokacijama u gradu. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter