Počinje trodnevni SLURP! festival


Multimedijalnim glazbeno-scenskim performansom talijanske umjetničke skupine The Area Of Bustle, koja će u četvrtak od 23.30 sati nadalje uživo kombinirati glazbu, zvuk, vizualnu i konceptualnu umjetnost, te uz naknadnu podršku DJ Bebetta i Sergeja, unutar zidina štinjanske tvrđave Punta Christo počinje trodnevni SLURP! Festival, na kojem će, uz ugledna svjetska i regionalna DJ imena, dominirati underground house zvuk.

Nastao na temeljima prošlogodišnjeg Sirup Nationa, SLURP! festival predstavit će 30-ak ponajboljih autora s domaće i šire regionalne elektronske scene i produkcije, uz cijenjene inozemne goste kao što je svjetski poznati DJ i producent Terry Francis, koji nastupa sutra na glavnom flooru debelo iza ponoći, s početkom u 4.30 sati.

Ambasador britanske techno i house glazbe, Francis je dugogodišnji rezident kultnog londonskog kluba Fabric, a njegova specifična fuzija techna i housea krajem 90-ih lansirala ga je među vodeće britanske DJ-eve.

Nešto ranije, u petak iza ponoći (u 1.30 sati) nastupa jedan od najpoznatijih predstavnika hrvatske i jugoistočne europske elektronske glazbene scene, zagrebački DJ i producent Petar Dundov, koji u Pulu, uz ostvarenu inozemnu karijeru i bogato glazbeno iskustvo, dolazi s novim albumom.

Udarna DJ imena u subotu su Marko Nastić (u 3 sata na Klub flooru), jedan od neizostavnih aktera današnje svjetske techno scene, ponajveća DJ zvijezda s ovih prostora i najaktivniji srpski DJ u inozemstvu, te poznati zagrebački DJ Eddy Ramich (subota, 3 sata, Bar Mar floor), koji je među ključnim figurama centralne i jugoistočne europske elektronske scene i sklon je miksanju čistog housea s dubstepom i jazzom.

Festivalska karta košta 200 kuna i može se kupiti u svim poslovnicama Ticketproa ili njihovoj internetskoj stranici, dok se jednodnevne ulaznice za petak i subotu kupuju ispred tvrđave po cijeni od 100 kuna. Ulaznica za performans od četvrtka košta 20 kuna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter