Počinje snižavanje cijena u hotelima i apartmanima

Soba s noćenjem u Histriji košta 70 eura po osobi (D. ŠTIFANIĆ)
Soba s noćenjem u Histriji košta 70 eura po osobi (D. ŠTIFANIĆ)

Od ovog vikenda većina istarskih hotela, apartmana i kampova u velikim hotelskim kućama snizila je svoje cijene i time ušla u posezonu. Kao i prijašnjih godina cijene su u odnosu na špicu sezone niže za 10 do 15 posto, a u rujnu će one i dalje padati iz tjedna u tjedan.

Kako nam kaže Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga u pulskom Arenaturistu, cijene se u hotelima snižavaju od ove subote za 10 posto, a u apartmanskim naseljima i do 15 posto. U kampova u Puli i Medulinu će se pak cijene smanjiti za 15 do 20 posto.

- Nakon ovog tjedna cijene će nam se smanjivati do kraja rujna određenom dinamikom. Krajem rujna dolazimo do predzimskih cijena. Možemo reći da imamo odličan buking za naše objekte u rujnu, ali prije svega to treba zahvaliti velikim događanjima u Puli kao što su Outlook festival i Dimensions, a osim toga imamo i Bridž festival. Ipak, u hotelima ima još uvijek mjesta, posebice od 7. rujna nadalje, kaže nam Kraljević. Tvrdi da i je i u ovom periodu, kako i tijekom cijele sezone primjetan trend last minute bukinga.

Na Verudeli se od 15. rujna pa nadalje apartman može unajmiti već od 50 eura dnevno, a soba s noćenjem u Histriji u tom periodu stoji 70 eura po osobi. Istodobno, hotel Medulin u Medulinu nudi noćenje s doručkom od 20. kolovoza do kraja rujna od 68 eura po osobi.

U porečkoj Plavoj laguni više se ne pridržavaju razreda cijena po kojemu se krajem kolovoza prelazi na niže cijene. Kako nam kaže direktor marketinga Dean Matošević, ovaj hotelijer cijene u hotelima i apartmanskim naseljima prilagođava stanju rezervacija. Jedino će cijene padati u kampovima gdje su se već za 15 posto snizile 18. kolovoza, a ovog se vikenda nanovo smanjuju za desetak posto, i tako sve do 1. rujna.

- U rujnu imamo odličan buking, koji je trenutno na razini od 95 posto. U takvom slučaju čak i dižemo cijene. Ali sve ovisi od hotela do hotela. Ovisno o tome kako je bukiran neki hotel, prilagođavamo cijene, veli nam Matošević. U Plavoj laguni jako su zadovoljni dosadašnjim tijekom sezone i najavama bukinga za posezonu. Iako su osjetili manjak ruskih gostiju, uspjeli su ih nadoknaditi gostima iz drugih zemalja.

Dobru posezonu očekuju i u novigradskoj hotelskoj kući Laguni Novigrad gdje trenutno bilježe jednak buking kao i lanjske sezone.

- Kao i svake godine krajem kolovoza ulazimo u sezonu nižih cijena. Buking je zasad za rujan dobar i u okvirima očekivanog, kratko nam je odgovorila direktorica Lagune Novigrad Zrinka Bokulić. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter