Počinje škola glume kazališta Dr. Inat

'Proba orkestra' (D. ŠTIFANIĆ)
'Proba orkestra' (D. ŠTIFANIĆ)

U Puli se mogu učiti osnove glume na nekoliko mjesta, a među njima je i kazalište Dr. Inat.

- Škola glume počinje s radom početkom svake školske godine i nema ograničen period trajanja, već radi na principu kontinuiranog učenja i vježbanja, te na takav način svaki učenik nauči sebe samoga stvoriti glumcem. Stoga slobodno možemo reći da stvaramo glumačke unikate, kazao je Branko Sušac, umjetnički ravnatelj kazališta Dr. Inat.

U Inatovoj školi glume radi se na tehnici pokreta, pantomime, borilačkih vještina, gimnastike, joge, plesa, ritma, upotrebe maske, upotrebe predmeta, prakticira se tehnika usporenog pokreta, kao i vježbe kondicije i razgibanosti, vježbe koncentracije, timski rad na sceni, te koordinacija govora, pokreta i ritma.

Svi zainteresirani mogu se javiti u prostorije kazališta Dr. Inat na trećem katu Rojca ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19.30 do 21 sat.

Rad i postignuća Inata poznati su hrvatskoj i svjetskoj kazališnoj javnosti, a potvrđeni su na brojnim nastupima u Hrvatskoj i na svjetskim festivalima u 23 zemlje svijeta na četiri kontinenta. Dr. Inat dobitnik je tridesetak nagrada u zemlji i inozemstvu. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter