Pocinje sezona krada bicikala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija upozorava da pocinje sezona krada bicikala. Naime, tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci u prometu se ocekuje veci broj tih prometala pa time i više krada.

Lopovi koriste svaku priliku pa policija savjetuje da se bicikl nakon vožnje zakljuca i po mogucnosti ostavi na mjestu gdje ce biti pod nadzorom.

Bicikl nije siguran ni u vlastitom dvorištu i stubištima zgrada stoga ga je potrebno ostavljati na mjestu gdje nije izložen pogledu javnosti te ga zakljucati, kažu iz PU istarske.

Na meti kradljivaca vrlo cesto su profesionalni bicikli vece vrijednosti. Od travnja do kolovoza prošle godine na podrucju PU istarske otudeno je 186 bicikala, vecinom oni skuplji.

Najviše krada bilo je u autokampovima (124), pa u dvorištima (22), stambenim zgradama (15), parkiralištima (9), ulicama (7), ispred hotela (6), s plaža (2) i iz garaža (1).

Policija preporucuje i da vlasnici svoj bicikl fotografiraju, da fotografiraju ili zapišu tvornicki broj ili broj okvira ili neke druge uocljive karakteristike po kojima ce se bicikl u slucaju krade moci lakše identificirati i pronaci.


Podijeli: Facebook Twiter