Počinje saniranje ulegnuća na Punti

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Herculanea počinje sanaciju ulegnuća na asfaltnoj površini kružnog toka na Trgu na mostu. Ulegnuće se pojavilo uz središnji dio kružnog toka na Punti te uz ulaz na kružni tok u prometnoj traci iz smjera Tršćanske ulice.

Razlog ulegnuća, i to svega deset mjeseci nakon izgradnje šijanskog kolektora, odnosno sustava oborinske odvodnje putem projekta Jadran II koji se financirao sredstvima Hrvatskih voda, su nekvalitetno odrađeni radovi zbog čega će Herculanea tužiti izvođača.

Za vrijeme sanacije, napominju iz Herculanee, bit će postavljena privremena regulacija prometa zbog koje će biti usporeno prometovanje na kružnom toku.

- Zbog neodgovarajuće kvalitete radova Herculanea će tužiti izvođača radova tvrtku Ecos Trgovina d.o.o. Zagreb, kao i tvrtku Munte Projekt iz Pule, koja je nadzirala radove. Iako je Herculanea u posjedu bankovnih jamstava za dobro izvršenje radova, u ovom ih trenutku nije moguće aktivirati jer je tvrtka Ecos trgovina u blokadi, poručuju iz Herculanee.

Napominju da su tvrtke Ecos i Munte Projekt odabrane putem javnog natječaja za projekt polaganja cjevovoda u ljeto 2011. na spomenutom području.

Osim vidljivih nedostataka koji se očituju u slijeganju materijala, Herculanea je vlastitim ispitivanjem uočila i nedostatke u izvedenim cjevovodima, koje izvođači radova nisu uklonili ni nakon višestrukih poziva.

Nije došlo ni do primopredaje radova pa će Herculanea podignuti tužbu i protiv izvođača i protiv nadzorne službe, čime će sudskim putem doći do obeštećenja. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter