Počinje plinofikacija Ulice Sergijevaca

Za vrijeme radova, pješački će promet cijelo vrijeme biti omogućen (M. ANGELINI)
Za vrijeme radova, pješački će promet cijelo vrijeme biti omogućen (M. ANGELINI)

Nakon uskrsne pauze, danas će se nastaviti radovi na plinofikaciji središta Pule i to u Ulici Sergijevaca, čime će se označiti i ulazak u njezinu završnu fazu. Radovima će se postojeća dotrajala mreža gradskog plina u potpunosti zamijeniti i time stanarima Ulice Sergijevaca, kao i okolnih ulica i uspona, napokon omogućiti korištenje prirodnog plina kao kvalitetnijeg i jeftinijeg energenta.

Radovi i vikendom

Budući da je riječ o samoj starogradskoj jezgri i arheološko značajnoj zoni, kako kažu iz gradske uprave, radovi će se odvijati isključivo po postojećoj trasi plina u manjim dionicama od po 25 metara i to upotrebom manjih strojeva i ručno da ne bi došlo do oštećenja ostalih instalacija ili zadiranja u eventualno arheološki neistražene lokalitete. Radovi će se odvijati svakog dana, vikendom i praznicima od 7 do 20 sati, a za vrijeme radova pješački će promet cijelo vrijeme biti omogućen.

Prva dionica radova odvijat će se od Clarisseouve ulice (izlaz sa Danteovog trga na Ulicu Sergijevaca) prema Cvečićevom usponu (u smjeru Narodne tehnike) i Forumu. Budući da je prirodni plin već stigao do Danteovog trga, ovim će se radovima potrošačima omogućiti prijelaz sa gradskog na prirodni plin u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Iz gradskog poduzeća Plinara pozivaju potrošače da već ovog tjedna kontaktiraju ovlaštene plinoinstalatere i dovedu svoje kućne instalacije u stanje potrebno za prihvat novog čišćeg i jeftinijeg energenta.

Kopanje Monte Zara

Radovi će prema predviđanjima, a ovisno o vremenskim prilikama, trajati do sredine lipnja ove godine, odnosno prije samog početka ljetne turističke sezone.

U sklopu projekta plinofikacije užeg centra Pule, danas će se u jutarnjim satima nastaviti i rekonstrukcija postojeće mreže i kućnih priključaka za prihvat prirodnog plina u naselju Monte Zaro. Radovi će se odvijati u dijelu Dobriline ulice od raskrižja s Radićevom do Ulice Ćirilometodske družbe, a vozila će se propuštati jednom, desnom, prometnom trakom, dok će Švalbina ulica zbog potrebe izvođenja radova biti zatvorena za sav promet.

Također, kao što je i najavljeno, radovi na plinofikaciji započet će i u pješačkoj zoni na dijelu Flanatičke ulice od raskrižja s Veronskom do raskrižja s Laginjinom ulicom i na dijelu Ciscuttijeve ulice od raskrižja sa Zagrebačkom do Flanatičke ulice).

Radovi bi prema planu i sukladno vremenskim uvjetima trebali biti okončani početkom svibnja ove godine, kažu iz Grada Pule te dodaju da svim pješacima i ostalim sudionicima u prometu zahvaljuju na strpljenju i razumijevanju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter