Pocinje Obrtnicki sajam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 12. obrtnickom sajmu Istre, koji se danas otvara na Karolini, predstavit ce se 187 izlagaca, od kojih je 65 novih. Izlagat ce 118 obrta, 27 poduzeca, 24 komore i udruženja, deset inovatora, tri škole te 12 izlagaca iz drugih kategorija. Cak 105 izlagaca su proizvodaci. Iz Istarske županije predstavit ce se 94 izlagaca, 76 ih dolazi iz drugih hrvatskih županija, a 17 iz Slovenije i Italije.

Prvog ce dana, nakon svecanog otvorenja u 11 sati, uslijediti potpisivanje sporazuma o suradnji Udruženja obrtnika Poreca i Udruženja trgovaca grada Zagreba te sporazuma Obrtnicke komore Istarske i Viroviticko-podravske županije. Na svom ce se štandu prezentirati i partner sajma, Obrtnicka komora Zagreb, dok ce Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula predstaviti "Katalog kvalitetnih proizvoda istarskog podneblja". U petak, slijedi susret obrtnika iz udruženja obrtnika Pule, Samobora i Županje, koje ce primiti i predstavnici Grada. U Obrtnickom domu prezentirat ce se prehrambeni proizvodi obrtnika Samobora i Županje. Prezentacija Udruge pršutara Istarske županije na rasporedu je u subotu, vina ce predstaviti Obrt za poljoprivredu i trgovinu Sošic, a maslinova ulja Obrt za proizvodnju i trgovinu Mesnica Kalcic.

U nedjelju, posljednjeg dana sajma, snaše iz šokacke udruge "Zlatne niti" na štandu ispred izložbenih montažnih hala pripremat ce tradicionalne slavonske kolace. Na svecanosti podjele nagrada i priznanja najboljim izlagacima dodijelit ce se po tri priznanja za ukupnu sajamsku prezentaciju te najbolji proizvod i jedno za oblikovanje proizvoda. Organizatori su manifestacije Obrtnicka komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnicka komora te HGK-ŽK Pula, a pokrovitelj sajma je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Županijska komora Pula nastavlja s akcijom "Kupujmo hrvatsko" u sklopu sajma. Na komorskom štandu predstavit ce se cetrnaest izlagaca, prvenstveno prehrambenim proizvodima.


Podijeli: Facebook Twiter