Počinje novo izdanje biciklističke utrke Valamar Terra Magica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rabac će ovog vikenda ponovno ugostiti više od 200 biciklista iz raznih dijelova Europe – sve je spremno za novo izdanje atraktivne međunarodne MTB utrke Valamar Terra Magica. Na današnjoj konferenciji za medije u novootvorenom Bike Centru Rabac utrku su predstavili Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamaru, direktor utrke Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline, Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Labin - Rabac i Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova u Valamaru.

Više od utrke

Valamar Terra Magica više je od utrke profesionalaca. Ovo biciklističko događanje uključuje niz sadržaja namijenjenoga i gledateljima i navijačima, kao i rekreativcima. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, cijeli program počinje u nedjelju kada je na rasporedu MTB XC maraton ujedno i XCP/XCM Nacionalno prvenstvo Hrvatske i UCI C3 kategorija s tri staze na raspolaganju: 20, 40 i 60 km. Uz maraton, pravi spektakl za gledatelje bit će i MTB Trial competition show gdje će najspretniji biciklisti pokazati svoje vještine vožnje bicikla na poligonu spretnosti.

Organizaciju utrke potpisuje Klub brdskog biciklizma i ekstremnih sportova Adrenalina, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin - Rabac i Valamar Riviera koja i osigurava smještaj sudionika u objektima u Rapcu.

Promotor cikloturizma

- Valamar Terra Magica je kroz godine svog održavanja postala odličan promotor cikloturizma i istinski ambasador ljepota ovog dijela Hrvatske. Istra je posebno bogata terenima i stazama na kojima naši biciklisti mogu uživati tijekom cijele godine, što prepoznaju i brojni sportaši iz inozemstva. Koristim ovu priliku da im se svima zahvalim na ovolikom odazivu i zaželim puno sreće u skorašnjem startu, izjavio je ovom prigodom Mario Pustijanac iz KBBXS Adrenaline, direktor utrke Valamar Terra Magica.

- Jačanje turističkog prometa u periodima pred i posezone u destinaciji jedan je od najvažnijih ciljeva TZ Grada Labina. S toga su outdoor aktivnosti primarni proizvod kojeg želimo razvijati, jer Rabac i Labin pružaju jedinstveni spoj prirodnih ljepota i široku lepezu mogućnosti za aktivan odmor. TZ Grada Labina snažno podupire manifestacije kao što je Valamar Terra Magica, jer one su najbolji način promocije naše destinacije. Raduje nas što se i ove godine prijavio ovako veliki broj natjecatelja, što najbolje govori o dobrim iskustvima natjecatelja koji nam se redovito vraćaju. Čestitamo organizatorima na inicijativi i zahvaljujemo Valamar Rivieri na izvrsnoj suradnji u realizaciji zajedničkih ciljeva u razvoju naše destinacije, istaknula je direktorica TZ Labin-Rabac Radmila Paliska Kos.

- Jedna od naših strateških inicijativa je poticanje održivog i društveno odgovornog razvoja destinacija kroz potporu raznim sportskim manifestacijama. Jedna od njih je i biciklistički maraton Valamar Terra Magica. Također, kontinuirano ulažemo u infrastrukturu i razvoj usluga kako bismo Rabac pozicionirali kao poželjno odredište za cikloturiste. Jedan od ključnih koraka u tom smjeru je i otvaranje Bike Centra Rabac koji nudi kompletnu podršku biciklistima u destinaciji. Sve su to aktivnosti koje provodimo u sklopu krovnog koncepta Valamar loves bike, zaključio je Toni Hrvatin, voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamaru. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter