Počinje nova sezona Monteparadisa

Ilustracija iz arhive (M. R.)
Ilustracija iz arhive (M. R.)

Nakon duže ljetne pauze, udruga Monteparadiso početkom listopada opet otvara vrata Monteparadiso kluba čime će započeti nova koncertna sezona.

Već u prvoj polovici listopada na rasporedu je pet događanja, a program je žanrovski raznolik: od punk folka preko hardcorea, zborskog pjevanja i trash metala do post punka.

Sezonu otvara ruski bend Ankylym, koji nastupa u četvrtak, 3. listopada. Najavljuju zanimljiv koncert u kojem će punk spojiti s folkom uz pomoć balalajke i ruske harmonike bajana. Već dan kasnije na pozornicu će stati legendarni hrvatski hardcore bend, samoborski Deafness By Noise. Pulskim koncertom započet će još jednu europsku turneju, a u Monteparadiso klubu nastupit će uz podršku pulskog hardcore benda Anger.

Na Dan neovisnosti, 8. listopada, posjetitelje će svojim budnicama zabavljati zagrebački Le Zbor, prvi mješoviti ženski lezbijsko-feministički zbor Hrvatske i regije, poznat po kulturno–umjetničkom aktivizmu i promicanju ljudskih prava.

Za 12. listopada klub je rezerviran za rusku atrakciju pod nazivom Siberian Meat Grinder. Riječ je o jednom od trenutno poznatijih trash hardcore bendova na međunarodnoj sceni. Nastupit će uz podršku perspektivnog pulskog hardcore benda Sick Crap.

Posljednji u ovom listopadskom nizu, koncert će 15. listopada održati njemački post punk bend Monozid koji je do sada ostvario zavidnu brojku održanih koncerata i turneja. S njima će nastupiti i jedan od najpoznatijih bendova regije – makedonski Bernays Propaganda, plesni post punk bend sa šarmantnim porukama, koji iza sebe ima na stotine odsviranih koncerata. Svi koncerti počinju u 22 sata izuzev onog Le Zbora koji je zakazan za 21 sat. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter