Pocinje nova pedagoška godina u vrticima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu pocetka nove pedagoške godine u pulskim vrticima u cetvrtak, u prostorijama pulske predškolske ustanove Rin Tin Tin održana je konferencija za novinare na kojoj su rezimirani ovogodišnji upisi te su predstavljeni radovi i novosti u pojedinim pulskim vrticima.

Prisustvovali su gradonacelnik Boris Miletic, zamjenica procelnika Odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci, ravnateljica Rin Tin Tina Tamara Brussich te ravnateljica predškolske ustanove Djecji vrtici Pula Mariza Kovacevic.

- Zadovoljan sam što smo i ove godine nastavili s objedinjenim upisima i što sve vrlo dobro funkcionira. Pravilnik o upisima donesen je u suradnji s ravnateljicama privatnih vrtica s kojima je suradnja odlicna. To je vrlo važno usporedimo li se s pojedinim gradovima koji imaju velikih problema oko upisa djece u vrtice, rekao je Miletic i naglasio da su upisi transparentni i da nema mjesta nedoumicama.

- Pulski model služi kao primjer drugim gradovima. Imamo jednake upise za svu djecu koja ispunjavaju uvjete iz pravilnika i jednaku cijenu za gradske i privatne vrtice, dodao je Miletic.

Puh Belci je ponovila koje su bile izmjene i dopune pravilnika koje su poboljšale uvjete. Veli da je, za razliku od prošle godine, ove prilikom upisa bilo upola manje prigovora, odnosno 22, od cega su dva usvojena buduci da se radilo o tehnickim nedostacima.

Kovacevic je izvijestila o radovima koji su ucinjeni u pojedinim vrticima, a predstavila je i novu skupinu u vrticu Latice, gdje se provodi program na engleskom jeziku. Kazala je da se radi o pilot-projektu ranog ucenja engleskog jezika te da je interes vrlo velik.

Kao još jedan pilot-projekt navedeno je postavljanje solarnih panela na zgradu vrtica u Glavinicevom usponu, što ce se realizirati u suradnji s Istarskom županijom i tvrtkom Irena.

Brussich je napomenula da djelatnici predškolskih ustanova krecu, odnosno nastavljaju sa strucnim usavršavanjem, a kruna svega što se od institucionalizacije predškolskog odgoja dogadalo predstavit ce se u ožujku iduce godine u sklopu velikog programa.


Podijeli: Facebook Twiter