Pocinje naplata na Kamenjaku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S prvomajskim praznikom pocinje i naplata ulaza na Kamenjak. Od sutra ce se za svako vozilo trebati izdvojiti 20 kuna, a ta ce se tarifa promijeniti 15. srpnja kad ce ulaz biti 25 kuna.

- Znam da ce biti nezadovoljnika jer ce mnogi odluciti Praznik rada provesti baš na Kamenjaku, ali to je zasad jedini nacin da zaštitimo ovo podrucje. Apeliram na sve posjetitelje koji sutra ovdje namjeravaju roštiljati da to rade na mjestima predvidenim za pripremu roštilja jer ce u suprotnom djelatnici JU Kamenjak kazniti, kaže Neven Iveša, ravnatelj ustanove.

Slovenski turisti koje smo zatekli na Kamenjaku nisu protiv naplate, a kao alternativnu varijantu za financiranje rada ustanove i održavanja zašticenog podrucja predlažu vecu ugostiteljsku ponudu na Kamenjaku. Komentirajuci premantursko blago naglašavaju da je priroda prekrasna, no da ne bi bilo naodmet postaviti više kemijskih WC-a te kantice za smece i zonirati nudisticke plaže.



- Svi na ulazu dobiju vrecice i moram pohvaliti posjetitelje. Redovito ih odlažu u kontejnere. Kantice nam nisu prakticne jer je podrucje veliko i teško bi ih bilo prazniti. Sljedece godine cemo postaviti i kontejnere za odvojeno prikupljanje otpada, najavljuje Iveša.

Na Kamenjaku je nedavno oformljena nekolicina tzv. odmorišta sa klupicama i stolovima, otvorit ce se i park dinosaura, a uskoro slijedi sanacija putova što ce koštati 190 tisuca kuna.

- Ljudi ne poštuju ogranicenje brzine i zato je Kamenjak sav prašnjav. Iskustvo je pokazalo da nije dobro kad su putovi predobri jer tada vozaci jure, a kad su loši se bune, komentira Iveša.


Podijeli: Facebook Twiter