Počinje manifestacija "Putovima rovinjskih delicija"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival domaće hrane, koji se treću godinu zaredom provodi pod nazivom "Putovima rovinjskih delicija", najavljen je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u konobi Barba Danilo, a započinje danas, 4. listopada i traje do 11. listopada.

Ponuda u 13 rovinjskih restorana

Nakon proljetnih delicija, na red su ponovno došle jesenske, pa će se na tanjuru naći ono najbolje što u ovo godišnje doba nude unutrašnjost i obalni dio Rovinjštine, ali i Istre i to u 13 rovinjskih restorana - Maestral, Sidro, Brancin, Fortuna, Dario, Dream, Lovor, Barba Danilo, Marina, Masera, La Perla, Maslina, Arupinum i u žminjskom restoranu Puli Pineta.

Manifestacija se održava u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj, Sekcije ugostitelja i turističkih djelatnika, a cilj je, kako je naglasio voditelj te sekcije Marino Deković, da se na tanjurima rovinjskih restorana i konoba nađu domaće i kvalitetne namirnice, u tri slijeda po promotivnoj cijeni od 100 kuna.

- Na menijima, ribljem i mesnom, naći će se kvalitetne namirnice s ovog područja, dobro vino i maslinovo ulje. Intencija nam je da se u proljetnim mjesecima anticipira, a sada produži turistička sezona, ali da i domaće stanovništvo može kušati naše specijalitete te potom prenijeti dobar glas gostima i drugima, rekao je Deković.

Festival istarske gastronomije

Na predstavljanju ovog ciklusa "fešte za nepce" predstavili su se domaćin Barba Danilo, konoba koja djeluje u sklopu višestruko nagrađivanog privatnog kampa Ulika, potom restoran Dario i restoran Branci", pa su se mogla kušati i neka od jela koja će se nuditi u ovim restoranima - pisanica u krosti od mediteranskih trava s krumpirom i karameliziranim lukom, poširani filet od brancina punjen gamberima na bijelom umaku, rižoto s koromačem i škampima, gusta juha od plodova mora s ječmom te filet brancina u umaku od crnih maslina i cherry rajčica, kao i medaljoni alla romana s tjesteninom.

Turistička zajednice je zajedno s Maistrom suorganizator ovog festivala, a Odete Sapač je pozdravila festival kazavši da je to zasigurno jedan od boljih načina promocije istarske gastronomije i vještina naših vrsnih kuhara.

- Turistička je zajednica odradila logistiku, štampala promotivne materijale, odnosno odradila promotivni dio ovog festivala, dodala je Odete Sapač. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter