Počinje košarkaški turnir "Marijan Salamun Salko"

(Ilustracija)
(Ilustracija)

Danas u dvorani Pazinskog kolegija počinje trodnevni međunarodni juniorski košarkaški turnir "Marijan Salamun - Salko" koji se u organizaciji KK Ghia staff tradicionalno krajem rujna održava u znak sjećanja na pokretača košarke u Pazinu.

Turnir koji je prvenstveno zbog sudionika prerastao u prepoznatljivu i respektabilnu manifestaciju, ove je godine doživio promjene što se tiče samih sudionika. Tako će ovogodišnje, osmo izdanje kojemu potporu kao suorganizator daju i Istarska županija te Grad Pazin preko Zajednice sportskih udruga, proteći bez višestrukih pobjednika Benettona i Zadra.

Umjesto njih nastupit će Helios Domžale i Ri basket, dok će tradicionalno uz domaće juniore Ghia staffa nastupiti i Split.

- Po prvi puta imat ćemo prilike vidjeti Helios iz Domžala čiji su seniori druga momčad u Sloveniji odmah iz Olimpije, pa je stoga za očekivati da su i njihovi juniori respektabilni. Što se tiče Ri basketa, njih vodi naš znani košarkaš Aramis Naglić i uopće ne sumnjamo da se radi o kvalitetnoj ekipi. Drago nam je da dolaze tradicionalni gosti iz Splita za koje ne treba posebno trošiti riječi - rekao je predsjednik pazinskog kluba Neven Ćus. - Mislim da turnir nije izgubio na kvaliteti, već je osvježen novim sudionicima.

Turnir započinje u 18 sati utakmicom između domaćina Ghia staffa i Ri basketa, a nakon njih na parket u 20 sati izaći momčadi Heliosa i Splita. U pauzi između te dvije utakmice bit će i službeno otvorenje ovogodišnjeg košarkaškog memorijala. (Mladen PILAT)

Raspored

Danas (18): Ghia staff - Ri basket, (20): Split - Helios Domžale. Subota (18): Ghia staff - Split, (20): Helios Domžale - Ri basket. Nedjelja (10): Ghia staff - Helios Domžale, (12): Ri basket - Split.


Podijeli: Facebook Twiter