Pocinje kaštelanska Šparugada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularna Šparugada u Kaštelu pocinje danas turnirom veterana u malom nogometu te, od 19 sati, drugom smotrom klapa i koncertom Vinka Cocea. Središnji je dogadaj sutrašnje natjecanje u branju šparuga, a najduža ce beracu donijeti špaletu, te izložba i degustacija jela od šparuga koje su pripremile kaštelanske domacice i lokalni restorani.

Sutra vec u 8 sati pocinje medunarodni bocarski turnir, u 10 biciklijada u organizaciji BBK-a Grožnjan, a u 14 djecja šparugada popracena igraonicom za najmlade. Poslijepodne ce proteci u druženju s bikerima Staaari rokeri, a vecer zakljuciti plesna zabava uz Mambo Kingse.

Nedjeljni dio programa zapocinje u 9.30 sati pješacenjem po kaštelanskim puteljcima. U 11 ce se vjernici okupiti na svetoj misi za Ottavu. Nakon izložbe old timera, u 17 sati pocinje kulturno-umjetnicki program i proglašenje pobjednika u branju šparuga. Sat kasnije je na redu megašparugada u sklopu koje ce jelo pripremati (grado)nacelnici Bujštine predvodeni bujskim gradonacelnikom Edijem Andreašicem. Ovaj novi sadržaj ima humanitarni cilj - prikupiti sredstva za knjižnicu bujske OŠ Mate Balote.

Završnicu ce obilježiti nastup Tomislava Bralica i klape Intrade. Tijekom subote i nedjelje održavat ce se i sajam autohtonih proizvoda i izložba fotografija i umjetnickih slika.

Prvi put se na Šparugadi naplacuju ulaznice - u petak i subotu 20, a u nedjelju 50 kuna. Organizaciju manifestacije potpisuju KUŠD Lipa, Zajednica Talijana, Bocarski klub i Mjesni odbor Kaštel, uz potporu i pokroviteljstvo Grada, TZ-a i Puckog otvorenog ucilišta Buje te TZ-a Istarske županije. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter