Pocinje kampanja za EU-referendum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak, na 11. obljetnicu pobjede koalicije SDP-HSLS na parlamentarnim izborima, Vlada Zorana Milanovica održat ce drugu sjednicu. Iako je bilo najavljivano da ce tog datuma Vlada održati svoju prvu sjednicu, prošloga cetvrtka odradena je prva sjednica na kojoj je imenovana vecina zamjenika ministara.

Na drugoj sjednici zasigurno ce biti rijeci o kampanji za referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju zakazan za 22. sijecnja.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusic najavila je da ce upravo 3. sijecnja biti prvi dan kampanje, kada ce ona zapoceti u elektronickim medijima, gdje ce se objavljivati poruke najviših državnih dužnosnika o ulasku Hrvatske u EU, a prikazivat ce se i emisije o hrvatskom clanstvu u Uniji.

U sklopu kampanje na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova objavljen je pregled pregovarackih poglavlja pod nazivom "Što donosi clanstvo u EU-u", a koji na razumljiv nacin objašnjava što je ispregovarano, kakve obveze Hrvatska preuzima i što može ocekivati od clanstva u Uniji.

Zamišljena su tri elementa kampanje, od kojih je objava pregleda pregovarackih poglavlja prvi, drugi su poruke politickih celnika države, a treci poruke nevladinog sektora.


Podijeli: Facebook Twiter