Počinje izgradnja velikog igrališta na Vidikovcu

Istrani u Gorskom Kotaru rade punom parom
Istrani u Gorskom Kotaru rade punom parom

Nakon što je prije dva tjedna počela izgradnja multifunkcionalnog igrališta na Pragrandeu i prilazne ceste s omanjim parkiralištem, za danas je na Vidikovcu, Prilazu Monte Cappelletta, najavljeno uvođenje izvođača u posao izgradnje multifunkcionalnog igrališta. Izvođač radova je zajednica ponuditelja Croatia tenis d.o.o. iz Zagreba i Vladimir Gortan d.d. iz Pazina, a ugovorena vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna s rokom izvođenja 70 dana, dakle, za ožujak bi djeca s Vidikovca već mogla početi prakticirati sport na svom igralištu. Nadzor nad izvođenjem radova obavljat će Učka konzalting d.o.o. iz Pazina.

- Na ovaj način Grad Pula nastavlja s realizacijom dodatnih sportskih i rekreativnih sadržaja na otvorenome za građane svih dobnih skupina. Sustavno i kontinuirano ulažemo znatna financijska sredstva u razvoj sporta i podizanje kvalitete sportske infrastrukture upravo kako bi našim građanima, posebno mladima, omogućili adekvatne uvjete za bavljenje sportom. Samo u protekle četiri godine za sport i sportsku infrastrukturu Pule uloženo je više od 100 milijuna kuna, naglasio je pulski gradonačelnik Boris Miletić, istaknuvši da Grad osluškuje potrebe građana i sukladno tome planira nove sadržaje, kojih su razvoj sporta koji potiče psihički i fizički razvoj mladih i promiče zdrav način života, što je jedna od ključnih smjernica Grada.

Od proljeća bi žitelji Vidikovca i okolnih naselja mogla početi koristiti površinu od dvije tisuće četvornih metara, na kojoj će se smjestiti objedinjeno igralište za mali nogomet/rukomet i košarku ukupne površine 939,5 kvadrata, pješačka staza površine 305 kvadrata, fitnes zona sa spravama za vježbu na otvorenom (street workout) površine 110 kvadrata te boćalište dimenzija 12,5x3 kvadrata, a prostor će se oplemeniti sadnjom biljnog materijala i postavom urbane opreme (klupice i koševi za otpatke) te javnom rasvjetom igrališta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter