Pocinje izgradnja nove zgrade Glasa Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Uprave Glasa Istre Željko Žmak i direktor gradevinske tvrtke De Conte d.o.o. iz Labina Branko Kontošic potpisali su u ponedjeljak ugovor o pocetku gradnje nove zgrade Glasa Istre koja ce se na ukupno oko 4.600 cetvornih metara protezati na podrucju bivše Mehanike, tocnije na adresi Andrije Kacica Miošica 1, dakle u samom centru Pule. Nakon potpisivanja ugovora o pocetku gradevinskih radova, koji startaju 2. studenog, Žmak je naglasio da je ovaj potez važan datum u 67. godini postojanja Glasa Istre te da se poklapa i s 40. godišnjicom dnevnog izlaženja lista, koja se obilježava 1. studenog.

Istaknuo je da ce cak 3.000 cetvornih metara biti rezervirano za medijski centar koji ce sacinjavati Glas Istre, Istarska nezavisna televizija (NIT) i Radio Maestral, a koji ce zajednicki djelovati kao holding pod nazivom Istarski multimedijalni centar, dok je ostatak "kvadrature" namijenjen tržištu. "U planu je da se u novom prostoru objedine i povežu tiskano i internetsko izdanje Glasa Istre, televizija i radio, a unutar te grupacije planiramo formirati i novinsku agenciju cije bi usluge koristili svi unutar holdinga", rekao je Žmak.

Prema rijecima autorice projekta, arhitektice Dine Kuzmanovic, koja je prostor osmislila zajedno sa svojim timom iz tvrtke Igma inženjering, u prizemlju zgrade i na prvom katu nalazit ce se poslovni prostori, dok su drugi, treci i cetvrti kat rezervirani za medije. Željko Žmak je naglasio da je u planu prodaja sadašnjih prostora Glasa Istre na Rivi te da bi se tim sredstvima paralelno opremao prostor u novoj zgradi. Dodao je da bi se u nove prostore moglo preseliti sredinom 2011. godine, dok je prosinac 2010. predvideni rok za završetak gradevinskih radova na novoj zgradi.

Potpredsjednik Uprave Glasa Istre ?ani Bažon istaknuo je da je medu cetiri pristigle ponude za izvodaca radova Glas Istre odabrao najboljeg ponudaca, odnosno tvrtku De Conte, dodajuci da ugovorena vrijednost radova s PDV-om iznosi oko 28 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter