Počinje izgradnja by-passa između Partizanskog puta i Vodnjanske


Kao što je i najavljeno, Hrvatske ceste danas su u posao projekta rekonstrukcije Vodnjanske ceste, u duljini od 1,05 kilometara, i izgradnju kružnog toka na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste, uvele pulsku tvrtku Cesta Pula d.o.o. odabranu na javnom natječaju. Kako su nas izvijestili iz pulske ispostave Hrvatskih cesta, za početak su gradilište preuzeli geodeti kako bi trasirali skorašnji by-pass između Ulice Partizanski put i Vodnjanske ulice nasuprot skretanja za Vallelungu. S obzirom da se predviđa da će se by-pass izgraditi u roku od dva tjedna, Vodnjanska ulica narednih 10-15 dana neće biti zatvorena za promet.

Rok izvođenja radova je šest mjeseci od dana uvođenja u posao pa bi time do proljeća projekt trebao biti realiziran. Izgradnja kružnog toka na križanju Vodnjanske i Fažanske ceste, pak, prema najavama, trebala bi biti gotova već do Božića ili početkom sljedeće godine. Izvođenje radova povjereno je, dakle, trgovačkom društvu Cesta d.o.o. Pula koje je odabrano na javnom natječaju, a radovi će koštati 13,3 milijuna kuna (bez PDV-a). Iz Hrvatskih cesta nam je potvrđeno da je spremna privremena regulacija prometa koja će vrijediti nakon što se izgradi by-pass potreban da njime prolaze kamioni koje prevoze sekcije u Uljanik, a koji ne mogu proći Partizanskim putem ispod mosta za Veli Vrh.

Dakle, kada se izvede by-pass, odnosno započne rekonstrukcija, Vodnjanska cesta bit će zatvorena za promet od "Bunara" do Paganorskog puta, a obilazni pravci bit će Istarskim ipsilonom (čvor Vodnjan jug - čvor Pula) te Partizanskim put. Tijekom uređenja križanja Vodnjanske i Fažanske ceste kod benzinske pumpe na Velom Vrhu radovi će se odvijati uz regulaciju semaforima, a lokalno stanovništvo imat će osiguran pristup, najavili su iz Hrvatskih cesta. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter