Počinje istraga odnosa u Ministarstvu financija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar financija Slavko Linić morat će odgovoriti na "optužbe" sad već bivše ravnateljice Poreze uprave Nade Čavlović Smiljanec koja je svoj odlazak s te dužnosti objasnila stalnim podmetanjem i opstrukcijom unutar Ministarstva.

- Sad je ministar Linić na potezu i morat će pojasniti što se događalo u tom ministarstvu, što je natjeralo jednu od njegovih najvažnijih suradnica da ode, kažu naši izvori iz Vlade. Iz toga se da zaključiti da prije toga premijer Zoran Milanović neće povlačiti nikakve poteze. Linić je dan ranije odbio ponuditi bilo kakav odgovor na optužbe Čavlović Smiljanec, ističući da se on nema namjeru baviti intrigama jer Hrvatska ima i ozbiljnijih problema.

No, po onomu što je jučer rekao za vrijeme posjeta Remontnom zavodu Oružanih snaga RH, premijer planira do kraja istražiti optužbe Čavlović Smiljanec, koje je očito ozbiljno shvatio, pa će se tako pozabaviti odnosima u Ministarstvu financija. 

- Ja ću morati neke stvari osobno provjeriti i uvjeriti da sve funkcionira na način na koji ja smatram da bi moralo funkcionirati. I ničiju odgovornost ili krivnju unaprijed ne želim prejudicirati, kazao je Milanović. Komentirajući tvrdnje Čavlović Smiljanec da joj se podmeće iz samog Ministarstva, Milanović je odgovorio da će provjeriti to o čemu ona govori, ali da je podmetanje "samo po sebi tek jedna fraza koja ne mora ništa značiti".

Premijer misli da ne treba izvlačiti zaključke o Linićevom političkom kredibilitetu iz toga što je ministar financija u kratkom roku izgubio dvoje pomoćnika, Branka Šegona i Nadu Čavlović Smiljanec.

- To ne znači ništa, puno pomoćnika se promijenilo u ove dvije godine, u Vladi ukupno ima više od stotinu pomoćnika, možete ostati bez pet pomoćnika. Ljudi rade odgovoran posao, velika većina njih bez ikakve pažnje javnosti, ne znaju im se ni imena. Prema tome, nije bit u dva ili pet pomoćnika, to je nebitno, pojasnio je Milanović. (J. MARIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter