Počinje gradnja sportske dvorane u Pazinu

Sportska dvorana u Pazinu
Sportska dvorana u Pazinu

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, Slavko Kišiček direktor tvrtke Mipcro d.o.o. Ivanec, i Lino Stranić iz pazinske tvrtke Učka konzalting potpisali su ugovor o gradnji sportske dvorane u Pazinu.

Projekt je vrijedan 24,8 milijuna kuna, rok izgradnje je 18 mjeseci, ali, kako su Krulčić i Kišiček rekli, uložit će se maksimalni napori da se dvorana preda u uporabu prije početka školske godine 2014./15.

Budući da su potpisivanjem ovog ugovora zadovoljene sve zakonima i propisima predviđene radnje, gradnja dvorane će, kako je rekao Krulčić, započeti 15 dana od dana potpisivanja ugovora. On i Kišiček vjeruju da se neće ponoviti protekla kišovita i hladna zima te da će se radovi odvijati predviđenom dinamikom i na koncu obaviti u predviđenim rokovima.

Kišiček je zadovoljan što je Mipcro d.o.o. na javnom natječaju dobio ovaj posao, a veseli ga što se njegova tvrtka vraća u Pazin gdje je prije nekoliko godina izgradila halu pilane za tvrtku Kamen d.d. Pazin. Naravno da je i Stranić zadovoljan sklopljenim poslom vrijednim 247,5 tisuća kuna, a Grad može biti zadovoljan što će nadzor nad gradnjom dvorane voditi najbolja konzalting tvrtka u Hrvatskoj, koja je za svoje nadzore gradnje dobila više prestižnih nagrada.

- Ovo je grandiozan projekt, dodao je Kišiček, a prema Krulčiću ova će se nastojanja u konačnici odraziti za razvoj sporta na Pazinštini, ali i kvalitetniju nastavu učenika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrila i Osnovne škole Vladimira Nazora.

Da podsjetimo, radi se o polivalentnoj, trodijelnoj sportskoj dvorani površine 2.900 četvornih metara koja će se graditi nedaleko od Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, a uz spomenute škole koristit će je i gradski sportski klubovi. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter