Pocinje gradnja POS-ovih zgrada u Šijani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva i prostornog uredenja, i pulski gradonacelnik Boris Miletic sutra ce u 10 sati u Šijani u Ulici Jurja Žakna (iza Stande) položiti kamen temeljac za dvije stambene zgrade iz programa poticane stanogradnje s ukupno 65 stanova, ciji je rok izgradnje 16 mjeseci.

Investicija je vrijedna 29,2 milijuna kuna, u cemu Grad Pula sudjeluje sa 6,2 milijuna kuna (odnosno 183,5 eura po kvadratu) kroz zemljište i komunalnu naknadu, a država sa 6,5 milijuna. Kvadrat stana koštat ce 895,42 eura.



Predvidena vrijednost izgradnje (projektiranje, gradenje, nadzor) iznosi 23 milijuna kuna s PDV-om, a izvodac radova je križevacki Radnik, odabran javnim natjecajem koji je provela državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Na listi za POS-ove stanove nalazi se 200-tinjak gradana, iako je interes iskazalo njih više od 300. U meduvremenu su se dogodile i znacajne promjene, prije svega globalna ekonomska kriza zbog koje su mnogi zainteresirani koji su udovoljavali kriterijima postali kreditno nesposobni.

Valja podsjetiti da su prioritet pri kupnji ovih stanova imali mladi i visokoobrazovani. Tko ce u njih useliti, tek ce se odluciti.


Podijeli: Facebook Twiter