Pocinje Festival sira u Savicenti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival sira svecano se otvara danas u 17 sati u Svetvincentu. Prvu manifestaciju ove vrste otvorit ce u ime organizatora, zadruge Dva roga, njen upravitelj Elvis Percan te istarski župan Ivan Jakovcic i nacelnik Opcine Svetvincenat Dalibor Macan.

Festival sira na jednom ce mjestu okupiti velika imena iz mljekarske industrije kao i male proizvodace koji ce napokon dobiti priliku da predstave svoje kvalitetne i ekološke proizvode široj publici.

- Na izložbi sireva u Kaštelu, koja je degustacijsko-prodajnog karaktera bit ce prezentirani sirevi proizvodaca iz cijele Hrvatske, a osim iz Istre dolaze iz Dubrovnika, Dalmatinske Zagore, Like i Slavonije. Ovcji, kozji i kravlji sirevi sa tartufima ili orasima moci ce se probati i kupiti, rekao nam je Percan.

Uz prezentacije i degustacije sireva u Kaštelu i strucna predavanja, posebnost ove trodnevne manifestacije je i dogadaj prigodnog naziva SIRock festival. SIRock ce ugostiti, kako sam naziv kaže (Snage Istarskog Rocka), istarske rock bendove, kojima ce domacini biti Gustafi.

Nastupati mogu samo bendovi koji obožavaju sir, pa su i po tom kriteriju i birani. Za sljedecu godinu se organizatori nadaju proširenju Kluba ljubitelja sira pa po tome i proširenje imena izvodaca koje vole sir i rock.

Organizatori su željeli obilježiti ovaj Festival sira malo drugacijim pristupom fešti, dakle, kako kažu, bez narodnjaka, estradnjaka i cevapa. SIRock ce se održavati dva dana, danas i sutra, a domacini Gustafi ce otvoriti i zatvoriti oba dana.

Danas, uz Gustafe, nastupit ce Filji di Bruno Atomiko iz Pule, TheLink20 iz Rovinja te Gufsoni iz Kanfanara. U subotu, opet uz Gustafe, nastupaju Messerschmitt (Pula), Cirkus (Porec) te Posljednji bunker (Buzet). Koncerti se održavaju na Placi u Svetvincentu i pocinju u 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter