Pocinje Festival fantasticne književnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak i subotu u Pazinu i Balama održava se osmi Festival fantasticne književnosti, koji organizira pazinski Jules Verne klub, ovaj put uz pomoc udruge Albus iz Pazina, Puckog otvorenog ucilišta u Pazinu, Turisticke zajednice središnje Istre, Muzeja grada Pazina, opcine Bale i knjižnice u Balama.

Nakon vampira, staroslavenskih bogova i divova, kao tema Festivala na red su došli dinosauri, a znano je da su oni ciji su fosili pronadeni u uvali Porto Colone kraj Bala obogatili svjetsku paleontološku znanost za novu vrstu ovih gmazova, nazvanih Histriasaurus Boscarollii.

Festival se otvara u petak, 7. kolovoza, u pazinskom Kaštelu književnom veceri koja zapocinje u 20 sati. Na programu je predstavljanje recentnih SF&F izdanja i projekata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, o kojima ce govoriti autori i urednici Rade Jarak, Tamara Lujak, Damir Hoyka, Aleksandar Žiljak, Boris Švel, Pavle Zelic, Adnadin Jašarevic, Almir Zalihic, Ivana D. Horvatincic, Irena Rašeta, Martin Babic, Davor Šišovic i drugi.

U drugom dijelu programa književnica Biljana Kosmogina prikazat ce svoj erotski SF-performans "Cosmic Pussy Power", a za kraj veceri koncert ce održati pazinska etno grupa Veja.

Program u Balama u subotu, 8. kolovoza, pocinje otkrivanjem spomen-obilježja dinosaurima kao nadahnucu za književno stvaranje u 15 sati na obali uvale Porto Colone, nastavlja se predavanjem Aleksandra Žiljka o svijetu dinosaura u 18 sati u mjesnoj galeriji u Balama, a druga festivalska književna vecer pocinje u 20 sati na trgu pred opcinom.

Urednik Davor Šišovic i autori Milena Benini, Sanja Tenjer, Ed Barol, Aleksandar Žiljak, Robi Selan, Danijel Bogdanovic, Anto Zirdum, Jasmina Blažic, Zoran Krušvar, Boris Švel, Tamara Lujak, Adnadin Jašarevic, Zoran Vlahovic, Mario Rosanda, Mirko Grdinic, Dragana Stojiljkovic i Pavle Zelic predstavit ce ovogodišnju festivalsku zbirku "Price o dinosaurima", a zatim slijedi predstavljanje novoobjavljenog SF romana o dinosaurima "Strašni" autora Rade Jarka.


Podijeli: Facebook Twiter