Počinje drugi ciklus Istra gourmet toura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prve, uspješne sezone manifestacije Istra gourmet tour, koja je trajala od siječnja do travnja, drugi dio počinje u četvrtak, 19. rujna, u konobi Vela vrata u Bermu. Najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska, tajnik komore Eros Sorić i predsjednik labinskog Udruženja obrtnika Valter Karlović, ujedno vlasnik restorana Nostromo u Rapcu gdje će se 3. listopada održati druga večer manifestacije.

Istra gourmet tour organizira Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika županijske komore te će se dvaput mjesečno od rujna ove godine do svibnja 2014. održavati večere po promotivnoj cijeni od 120 kuna po osobi, a prethodno treba rezervirati mjesto u objektu.  

Konoba Vela vrata ponudit će, kao i svi ostali ugostitelji, dva menija. Na mesnom meniju bit će, maneštra s bobići, carpaccio "Vela vrata", janjeći kotlet, restani krumpir i kiseli kupus te čokoladna torta s medom i tartufima za desert, a na vegetarijanskom, među ostalim, povrtna juha, ravioli punjeni sirom u umaku od gljiva te za desert panacotta sa šumskim voćem uz točenu malvaziju uz oba menija.

Nakon Berma i Rapca, 17. listopada ove godine slijedi konoba Most u Buzetu, 31. listopada na rasporedu je fažanski restoran Plavi, 14. studenog konoba Kaštel u Žbandaju, a 28. studenog restoran Feral u Rovinju. 

- Istra gourmet tour pokrenut je s ciljem promocije istarskog ugostiteljstva i autohtonih namirnica izvan sezone, kao i poboljšanja komunikacije među samim ugostiteljima, rekao je Paliska. U prvoj sezoni je, rekao je, sudjelovalo šest istarskih ugostiteljskih objekata, a sad se uključuju i slovenski ugostitelji iz obrtničkog udruženja Sežane pa će 23. siječnja i 22. svibnja sljedeće godine Istra gourmet tour biti održan u Sežani  te u Komenu, gdje će biti posljednja večer ovog ciklusa. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter