Počinje druga faza uređenja sjedišta Hitne u Umagu

Hitna će dobiti i mali stacionar s tri kreveta (P. GREGOROVIĆ)
Hitna će dobiti i mali stacionar s tri kreveta (P. GREGOROVIĆ)

Odabran je izvođač druge faze adaptacije sjedišta Hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Umagu i radovi trebaju biti nastavljeni već ovog tjedna. Između tri ponude pristigle na javnom natječaju izabrana je ona Nexe gradnje iz Požege kao najpovoljnija, u iznosu od 799 tisuća kuna bez PDV-a.

Započelo u prosincu

- Potpisan je ugovor s Nexe gradnjom i radovi počinju ovaj tjedan. U prvoj fazi je izvršena adaptacija prostora u koji je preseljena Higijensko-epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo, prepustivši Hitnoj pomoći čitavo prizemlje izdvojenog dijela Doma zdravlja u Umagu. Dosad su tamo napravljeni grubi zidarski radovi, pregrade i dio instalacija, a sada počinje unutrašnje uređenje, zidovi i podovi, ostatak instalacija, uključujući sustav grijanja i hlađenja. Očekujemo da će u prvoj polovici lipnja sve biti gotovo i Hitna pomoć useljena u novi prostor, kaže dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja.

Adaptacija prostora za potrebe Hitne službe u Umagu traje od prosinca prošle godine. Prvu fazu radova obavio je Pro grad inženjering iz Umaga.

Hitna je bitna

Čitav zahvat vrijedan je oko 2,2 milijuna kuna, a financijeri su Grad Umag i Istarska županija, prvi s milijun, drugi s 1,15 milijuna proračunskih kuna, te županijski Zavod za hitnu medicinu s 31 tisućom i Istarski domovi zdravlja s 25 tisuća kuna. Hitna će, umjesto dosadašnjih 160, imati gotovo 230 kvadrata na raspolaganju, gdje će se smjestiti i mali stacionar s tri postelje. Dodajmo da je za nabavku suvremenih medicinskih uređaja, u akciji "Hitna je bitna" koju vodi županijski Zavod za hitnu medicinu, prikupljeno 300 tisuća kuna. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter