Počinje betoniranje igrališta i pješačkih staza

Predstoje završni radovi uređenja okoliša i postavljanja rasvjete na skate parku u Rojcu (M. MIJOŠEK)
Predstoje završni radovi uređenja okoliša i postavljanja rasvjete na skate parku u Rojcu (M. MIJOŠEK)

U listopadu prošle godine započela je izgradnja novog multifunkcionalnog sportskog dječjeg igrališta u Valdebeku. Zona sporta i rekreacije prostirat će se na deset tisuća četvornih metara, a radovi su prema prvotnom planu trebali biti gotovi do sredine ove godine. Obilaskom gradilišta uočavamo da radovi itekako napreduju te da buduće zone već poprimaju prve konture.

Položene sve instalacije

U zoni u kojoj se izvode radovi uočavamo da se istovremeno radi na više mjesta. Doznajemo tako da je trenutno veliki dio radova koncentriran na površinu budućeg parkirališta dok nas za sve ostale informacije upućuju na investitora, odnosno Grad Pulu.

I iz Grada Pule ističu da radovi, koji su započeli u listopadu prošle godine, teku planiranom dinamikom.

"Izvršeni su svi zemljani radovi, položene su instalacije, sva podzemna infrastruktura uključujući navodnjavanje, temelji za javnu rasvjetu te temelji za ogradu igrališta. U tijeku je postavljanje rubnjaka pješačke staze i pristupne prometnice", ističu iz Grada i naglašavaju da predstoji faza betonskih radova koja obuhvaća pješačke staze i podloge igrališta, montažu rasvjetnih tijela, uređenje prometne površine i parkirališta, a u zadnjoj fazi montirat će se oprema i izvršiti krajobrazno uređenje.

Radovi gotovi do lipnja

Inače, samo multifunkcionalno igralište sastojat će se od boćališta, igrališta za košarku, odbojku i badminton, igrališta za mali nogomet, dječjeg igrališta s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđenog prostora za pse, biciklističko-pješačkih staza, stolova za stolni tenis te prateće opreme i infrastrukture.

Podsjetimo, po provedenom postupku javne nabave za radove, s najpovoljnijem ponuditeljem, a riječ je o zajednici ponuditelja Cesta d.o.o. Pula i Croatia Tenis d.o.o. Zagreb, potpisan je okvirni sporazum ukupne vrijednosti 4,55 milijuna kuna s PDV-om.

Ukoliko vremenski i drugi uvjeti dozvole, ističu iz Grada pule, izgradnja multifunkcionalnog sportskog dječjeg igrališta na Valdebeku te pristupne prometnice do igrališta, uključujući parkiralište, trebala bi se okončati do lipnja ove godine.

Skate park će se moći koristiti početkom ožujka

Govoreći o izgradnji i uređenju skate parka u krugu Centra gradskih udruga Rojc iz Grada Pule kažu da su i tu glavne konture skate parka dovršene. "Podloga je betonirana, izrađeni su i postavljeni betonski i prefabricirani elementi te slijede još završni radovi uređenja okoliša, postavljanje rasvjete, sanacija zida ispod skate parka prema parkiralištu i u proljeće sadnja stabala u okolišu Centra gradskih udruga Rojc. Korisnici će skate park koristiti već sljedeći mjesec, odnosno početkom ožujka", ističu u svom odgovoru nadležni iz Grada Pule.

Inače, kažu nadlaje, projekt izgradnje skate parka dogovoren je u koordinaciji s krajnjim korisnicima, odnosno s pulskim skejterima uključenima u sve postupke projekta, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave. Vrijednost radova izgradnje i uređenja iznosi oko 1,5 milijuna kuna, a izveli su ih tri firme hrvatska Vintijan d.o.o. iz Pule, slovenska PRO - Concrete d.o.o. iz Nove Gorice te Nizozemska 2MOVE B.V. DJ iz Goora.

"Realizacijom ovog projekta u potpunosti će se zadovoljiti korisnici i osigurat će im se adekvatno mjesto za specifične sportske aktivnosti koje se sada provode na za to neadekvatnim javnim površinama", zaključuju u Gradu. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter