Pocinje asfaltiranje Nazorove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas zapocinje asfaltiranje Nazorove ulice, koja je od listopada prošle godine zatvorena za promet zbog izgradnje sustava oborinske odvodnje i kompletnog komunalnog uredenja lokacije uz ovu prometnicu. Asfaltiranje zapocinje na nogostupima i gornjem dijelu ulice, a onda do kraja tjedna, kada ce Nazorova ulica biti puštena u promet, slijedi i potez kod Doma brace Ribar, gdje je u tijeku završno formiranje podloge.

- Pogodne vremenske prilike rezultirale su da radovi napreduju i bolje od zamišljenog plana. Stanje na lokaciji je odlicno, predstoje završni radovi i vec danas ce zapoceti prva asfaltiranja. Najprije u dijelu nogostupa koji su zgotovljeni, a od ostalih radova u tijeku je postavljanje rubnjaka i formiranje podloga za asfaltiranje tako da smo uvjereni da ce radovi do kraja tjedna biti gotovi, a uredena prometnica puštena u promet, najavljuje Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.

Okoncanjem radova Nazorova ulica trebala bi postati, uz prvi kilometar obilaznice, najuredenija pulska prometnica. Novi sustav oborinske odvodnje, kojim se želi sprijeciti plavljenje Trga Republike i rasteretiti kanal Pragrande, pretvaranje postojeceg mješovitog sustava u iskljucivo fekalni odvod te promjena svih, odnosno postavljanje novih komunalnih instalacija - od plinskih preko vodovodnih i elektricnih do telefonskih - uz novoasfaltiranu prometnicu i nogostupe te javnu rasvjetu, trebali bi od Nazorove stvoriti oglednu ulicu. Pogotovo što na njoj, s obzirom na sve položene instalacije, ne bi trebalo u godinama koje slijede biti, za pulske prometnice, uobicajenih prekopa. Upravo je Nazorova ulica pilot-projekt izrade velikog projekta sustava odvodnje oborinskih voda za cijeli grad.

I dok je završetak uredenja Nazorove uvjetovan i svecanim otvaranjem renoviranog Gradskog stadiona "Aldo Drosina" najavljeno za iducu srijedu, 9. veljace, tzv. kišni vrtovi, odnosno cetiri depresije kojima ce se pokušati dio oborinskih voda smiriti u nastajanju, uredivat ce se još neko vrijeme. Zelene površine kojima se urbano pristupa u problemu plavljenja trebale bi apsorbirati oborine i polako ih usmjeravati k Pragrandeu.

Prva na redu za uredivanje bit ce ona kod Osnovne škole Vidikovac, gdje ce djelatnice hortikulture Herculanee posaditi grmlje i trajnice, a posebno ce mjesto pripasti drvoredu od dvanaest stabla javora. Da bi boravak na toj površini bio potpun, postavit ce se i cetiri klupe modernog dizajna.


Podijeli: Facebook Twiter