Pocinje asfaltiranje Kolodvorske ulice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iduceg tjedna trebalo bi biti dovršeno postavljanje kanalizacijskog sustava u Kolodvorskoj ulici. Za danas Herculanea najavljuje pocetak asfaltiranja ove prometnice i nogostupa, naravno ukoliko vrijeme posluži.

Iz Herculanee su nas obavijestili da su betonski radovi na crpnoj stanici pri kraju, kao što je pred završetkom i postavljanje fekalne i oborinske kanalizacije u parku te na platou uz crpnu stanicu.

Iduceg tjedna trebalo bi poceti i s izradom preljevnog kanala crpne stanice do šijanskog kolektora (na skretanju Splitske ulice kod Veslackog) te s izradom niskonaponskog prikljucka za stanicu.

Planirani rok završetka izgradnje crpne stanice Riviera je 30. travnja, dok su radovi u Kolodvorskoj ulici trebali biti dovršeni do proteklog Božica, no, kako su kasnije obrazložili u Herculanei, radilo se tek o internim dogovorima.

Iako je evidentno da se iznimno nepovoljni uvjeti, obilne kiše, snijeg i led ne mogu zanemariti kad su u pitanju otvoreni gradevinski radovi, poput ovih, cinjenica je da su rokovi uvelike probijeni, što je izazvalo opravdano negodovanje stanara Kolodvorske ulice.

No, iz Herculanee isticu da još uvijek ima vremena da se radovi dovrše unutar ugovorenog roka.

Ova investicija od gotovo osam milijuna kuna financira se putem Jadranskog projekta sredstvima Svjetske banke, državnog proracuna i Hrvatskih voda.

Crpna stanica je kapitalni objekt uz pomoc kojeg ce se, nakon što se zatvori kanalizacijski sustav na rivi, realizirati kompletan obalni kolektor. Izgradnja sustava na rivi, prema najavama, trebala bi zapoceti u rujnu.


Podijeli: Facebook Twiter