Pocinje Art & Music festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocinje 14. Art & Music festival u Puli na kojem ce se opet ujediniti glazbenici, ljubitelji filma i stripaši, od Multimedijalnog centra Luka preko Marelice i Rojca do kina Valli u kojem ce se prikazivati rockumentarci. Za svakoga ce u tih osam dana, pocev od 10. travnja, biti ponešto, a zapocet ce otvaranjem izložbe stripa Zorana Janjetova u 20 sati u MMC-u Luka.

Strip, kao i uvijek, nije namijenjen samo onima koji ga vole citati, vec i onima koji ga vole stvarati, a to mogu pokušati na šestodnevnoj radionici koja u Rojcu pocinje u ponedjeljak, a završava u subotu. Voditelji su stari prijatelji festivala Tihomir Tikulin Tico i Krešimir Certic Misch koji je ujedno i autor plakata. Na radionicu se moguce prijaviti putem maila [email protected].

Ove godine dvije koncertne veceri održat ce se u razmaku od tjedan dana, prva vec u subotu u Marelici s pocetkom u 22 sata, kada nastupaju Bambi Molesters i prošlogodišnji pobjednici festivala Multietnicka atrakcija. Druge subote koncert pocinje ranije jer nastupaju tri finalista Keckec & Acid Folk Orchestra, Gitna Krf i Radio Aktiv. Gosti su Frontalni udar dok iz Velike Britanije stižu Future Of The Left, alternativci koji su žestoki u glazbi kako i tekstovima. Karte se u pretprodaji mogu kupiti u Centar CD shopu i u sustavu Eventim.

Rockumentary Groove, revija za ljubitelje dokumentarnih rock filmova, održava se u kinu Valli, a ove godine moci ce se vidjeti osam filmova. Kao i obicno na Rockumentary Grooveu, filmovi ne govore iskljucivo o muzici, nego i o dogadajima i licnostima vezanima za rock glazbu, koji su na nju utjecali ili je promijenili. Ove godine ima filmova iz Hrvatske, Slovenije, SAD-a, Francuske, Velike Britanije, Srbije i Kanade.


Podijeli: Facebook Twiter